2008-11-07

Systembolaget mitt-i-månaden november 2008


Så var det åter dags att detaljstudera Systembolagets informella säljstart av nyheter i små upplagor, jag brukar kalla fenomenet "mitt-i-månaden-släppet".

14 november är det dags att antingen köa för flaskorna i vinkällarbutikerna eller beställa enstaka flaskor i de andra butikerna. Ja, ni börjar väl kunna det här nu...

Namn, alkoholhalt, storlek, pris
"Väldans massa dyrt italienskt" sammanfattade en kommentator detta tidigare. Och... Tja, som tur är känns väl egentligen bara Left Hand DIPAn riktigt intressant.

5 kommentarer:

 1. Amerikanarna är nog de tråkigaste i det här släppet.....

  SvaraRadera
 2. Re Ale, en italiensk amerikansk pale ale låter iofs lite kul.. Sen tycker jag helt enkelt Yeti är väldigt drickbar och trevlig. Twin sisters blir det en flaska av fast jag har inga höga förväntningar då left hand känns väldigt osäkert, väldigt "hit n miss"

  SvaraRadera
 3. Har aldrig druckit en Yeti så den känns given. Hercules från samma bryggeri håller yppersta klass så Yetin lär inte vara alldeles odrickbar skulle jag gissa.

  SvaraRadera
 4. Twin Sisters drack jag på mässan, tillsammans med säkert 14 andra IPA och DIPA (små prover...). Minns den som mycket bra om än inte fulländad. Den är förstås väldigt tung, men hade ändå rätt hygglig "krispighet" i toppen, lite mer än t ex Hercules som många känner till. En solid Amerikansk DIPA.

  SvaraRadera
 5. Oak Aged Yeti Imperial Stout är kanonbra så det lär nog bli en ett par flaskor av den. Är sugen på Twin sisters också så vi får väl se om det inte slinker med ett par flaskor av den också. De italienska ölen kändes inte speciellt intressanta så de får gärna stå och samla damm för min del;-)

  /Markus

  SvaraRadera