2008-11-06

November

Jodå.

Åter från Budapest och dess minimala ölbarer (den typiska kvarterskrogen skulle nog rymmas i en nyare friggebod) åkte jag i morse till Systembolaget Tornby och såg vad för smulor som fanns kvar av novembersläppets smörgåsbord.

Och det var mer än jag trott: Så nu är jag nära 600:- fattigare och fick bära hem en låda öl. Bötet Barley Wine, en trave Sam Adams Hallertau Imperial Pilsner, butikens sista två flaskor Nils Oscar Coffee Stout, tre Bath Ales Festivity, två Stone Double Bastard och en Stone Old Guardian.

När jag nu ska hinna att dricka allt detta. Mitt liv känns bara allt stressigare, trots att jag inte riktigt känner att jag gör mer. Den enda nyhet jag lite saknade var Meantime Old Smoked Bock, men den skulle visst vara på väg in.

9 kommentarer:

 1. Tjo, nu ligger mittimånadensläppet ute. Drygt 800 spänn om man ska ha en flaska av varje. Sen kommmer ju 15-20 intressanta julöl följt av ett hyggligt Decembersläpp med ytterligare 10 öl.

  Fullständigt bananas...

  SvaraRadera
 2. Vart hittar du mitt-i-månaden-ölen?

  SvaraRadera
 3. markus: de har dykt upp på systembolagets hemsida nu. Väldans massa dyrt italienskt.. Måttligt intressant.

  SvaraRadera
 4. har du provat dem?? nu när du inte tycker dem är så intressanta...

  SvaraRadera
 5. Jag har inte fått tag på några Bötet :( Glömde dem på premiärdagen och sedan gick de åt i en rasande fart verkar det som.

  SvaraRadera
 6. bruno: nej jag har inte provat dem, tycker personligen bara inte belgiska tolkningar brukar vara så roliga eller lyckade, speciellt inte när det gäller 75'or för över hundringen. Sen hade man väl inte tackat nej till ett smakprov men jag är inte tillräckligt nyfiken för att lägga veckopängen på dem nu när det har kommit och kommer så mycket bra öl på systembolaget.

  SvaraRadera
 7. Det är riktigt häftigt, hur många intressanta öl systemet tar in nu för tiden! Coffee Stouten var fantastisk, och Imperial Pilsner med. Roligt att testa bredvid en DIPA, och se hur humlen skiljer sig!

  SvaraRadera
 8. bruno: nejdå, jag har en av de roligaste ölmånaderna i mitt liv! Svärmor kom precis hem med en resväska full av amerikansk öl och systemet gör ju inte saken bättre, sen är det dags för julöl och december släpp och ja, som student så får man ta och planera sina öl köp.

  SvaraRadera