2008-11-08

Dagens I-landsproblem


Jag var förbi Systembolaget Tornby vid lunchtid idag. Anledningen till detta var egentligen att köpa en flaska glögg (Blossa Starkvinsglögg, givetvis).

Men så gick det som det gick, och jag kom ut från butiken 449:90 fattigare. Det hade nämligen kommit in kompletteringar av nyheterna. Ett par Meantime Old Smoked Bock, en vardera av Fuller's Vintage Ale 2008 och Fuller's Brewers Reserve.

Sedan stod jag och tvekade ett bra tag (troligen såg jag väldigt märklig ut där i butiken), men sedan gav jag efter och köpte ett plåtrör innehållande en Nøgne Ø Dark Horizon 2nd Edition. Jag hoppas verkligen den är värd 149:00. Å andra sidan... När jag öppnade burken för fotografering spred sig en elegant doft av humle på balkongen - flaskan var delvis inlindad i rosa silkespapper som verkade ha doftsats med läcker humle. Det var kärlek vid första sniffen!

Men nu till rubrikens problem. Se bilden. Det är i år kvar en (eller två?) mitt-i-månaden, ett ordinarie månadssläpp och ett gigantiskt julöl-släpp.

Var ska jag få plats med allt? När ska jag hinna dricka upp det med bibehållen hälsa? Och efter att jag tog kortet hittade jag två kartongklädda flaskor och ytterligare en som jag försökte pressa in.

Undrar on Servistik hyr ut dedicerade ölkällare?

Senare tillägg: Jag kom på att jag i kökssoffan dessutom förvarar ca 10 burkar Dale's Pale Ale och kanske 25 burkar Heineken.

15 kommentarer:

 1. vad menas med katronerade? är det ett eget påfund som typ betyder "oj va mycket öl jag har, nu är det dags att dricka upp en eller två av ren skyldighet och platsbrist!" :)

  SvaraRadera
 2. Det var jag som stavade fel.

  De rutinerade läsarna av min blogg har väl lärt sig att vänta ett dygn innan de läser vad jag skriver för att jag ska hinna rätta alla skavanker....

  SvaraRadera
 3. haha ok.
  jag börjar också få lite platsbrist. men i värsta fall kan jag röja ur en hylla så jag får lite mer space.
  sen är det nog dags att jag bär ner sådan öl jag tänkt lagra något år i källaren, den håller nog jämnast temperatur.

  SvaraRadera
 4. Jag har ett helt skafferi (dvs i praktiken en hel garderob (med luftintag)) som är knökfullt. Har dessutom fått dedikera en hylla i en av klädesgarderoberna till öl...sen har jag några flaskor i städskåpet oxo. Jag tror att årets nyårslöfte blir att dricka upp lite av det jag har innan jag börjar investera i ny öl (dvs inte köpa mer än 1x av ny öl oavsett om jag tror att den är lagringsvänlig eller inte). Ilandsproblem som sagt!

  SvaraRadera
 5. Någon direkt platsbrist har jag ej då mina öl står nere i förrådet. Svalt och mörkt året runt, perfekt. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag har därnere, hög tid för en inventering.

  SvaraRadera
 6. Känner igen mig. Hinner inte heller dricka upp allt man släppar hem. Har inte heller nån lagom tempererad ölkällare. Igår fick jag göra slut på en Nils Oscar julöl 2007.

  SvaraRadera
 7. Har en låda i min garderob som är helt knökfull. Ett par 75or, 65or, två Dark Horizon i metallåda + ett antal småflaskor är det som ryms. Borde vara bortåt 20 flaskor nu i alla fall, och då har jag inte samlat på mig mer än från och med maj i år. Sitter och smuttar på en Hercules för tillfället - den sista av de fem jag köpte. Fast den stod å andra sidan långt bak i kylen och har gjort det några månader... var nog tur att jag öppnade den, även om jag kommer sakna den. Kanske är inbillning, men det känns som humlen börjar avta litet grann. Får hoppas den återkommer någon gång, dock...

  SvaraRadera
 8. sen jag började brygga öl så har jag insett vad platsbrist är. jag försöker hitta en Kyl/Sval för att komplettera mina behov just nu...
  men jag är inte ledsen för din skull. det är helt klart som din rubrik säger!

  SvaraRadera
 9. Skulle du behöva en AKUT tömning av förrådet är det bara att ringa så kommer jag och "hjälper" dig.

  /Fredrik

  SvaraRadera
 10. Föresten vad är det för flaska längst ner till vänster???

  Den känner jag inte igen.

  /F

  SvaraRadera
 11. Fredrik: Den är något slags RTD-winecooler som min sambo fick när hon slutade på sitt jobb. Jag dementerar allt!

  SvaraRadera
 12. Haha jag lider med dig... Av nyfikenhet, hur ofta dricker du öl/alkohol?

  SvaraRadera
 13. alex: Tja. Jag drickar kanske 4-6 flaskor/öl i veckan.

  SvaraRadera
 14. Är väl snarare ett ölnördsproblem :)

  SvaraRadera
 15. Fast alla de där ska väl inte lagras en längre tid va? Lunator och Imperial pilsner är de jag först tänker på.

  SvaraRadera