2008-11-01

Söderbärke MikroÖlFestival - 6 resten

Dempa med vänner funderar över vad nästa öl blir.

Slutar han aldrig att skriva om den där ölfestivalen? Nej. Om två år kommer bloggpostningen "Söderbärke MikroÖlFestival - 647 gästernas skors inverkan på porterölen".

Fast lite till vill jag nog berätta.

Exempelvis när jag stod med en bryggare och småpratade. Vi kom in på orenheter och var rätt överens om att det var oväntat mycket orenheter och föroreningar smakmässigt i ölen som serverades på festivalen. Undrar om det är en slump, eller om det är så att det går så bra för småbryggerierna att de inte "har tid" att hålla riktigt rent i brygderna?

Orenheter ja. Båda faten från Sandbacka Bryggeri drogs under lördagen tillbaka eftersom "något hänt i faten". Trist, men jag uppskattar deras omsorg om gästerna och dess ärlighet.

Vi pratade vidare i ämnet och jag funderade fritt: "Det finns ju humlebomber, men... Diacetyl (ett ämne vars smak får en att tänka på smör/margarin/smörkola/kolasås)... Finns det någon diacetylbomb?"

Bryggaren sken upp. "Du, jag provade något tidigare som är precis det: Guldpilsner från Mora Bryggeri. Fullproppad med smör och sötma. Jag fattar inte riktigt om de verkligen vill att den ska smaka så eller vad som hänt."

Och jag kunde inte motstå, utan beställde en deciliter av nyss nämnda folköl. Mycket riktigt. Det kändes som att dricka flytande gräddkola av den typ som kommer från Argentina och som gick att köpa för 2:99 per hekto på mindre nogräknade butiker. Eller lite som den närmast obegripligt odrickbara gräddkolalikören De Kuyper Butterscotch.

Vad ska man tycka om arrangemanget annars? Det var, med tanke på ortens och (gissar jag) föreningen Malts storlek imponerande stort, välfyllt och väl genomfört. Möjligen hade det varit bra med några fler toaletter, lite bättre balans mellan "Buteljen" och "Fatet" - lite sittplatser i fatölsbaren och lite fler fatöl hade nog hjälpt till. Men det var bara detaljer.

Svenska Ölfrämjandets arrangemang med resa och boende var ruskigt bra. Det verkade märkligt nog som om det fanns platser över - trist och lite svårbegripligt.

Ölfrämjandet passade dessutom på att ha ett extra möte för att välja en revisor och förbereda en stadgeändring som innebär att två revisorer minskas till en.

Kommer jag att ta turen dit nästa år? Jaaa... Jag vet faktist inte. Det var ett trevligt och avslappnat arrangemang, men jag saknade att få prata med bryggare, säljare, importörer och annat folk som är (för mig) en så stor del av Stockholm Beer & Whiskey Festival.

Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar