Om Ofiltrerat

Ofiltrerat är en personlig ölblogg som jag (Magnus Bark) startade sommaren 2007. Mest för att jag redan skrivit ölbloggsliknande texter i slutna forum redan tidigare och tyckte att det skulle vara kul att nå en större läsekrets.

Kontakt

Jag nås enklast på mail, adressen är bark@ofiltrerat.se.

Utmärkelser

I januari 2009 fick jag efter en omröstning bland (nu avsomnade) bloggen Double Bastard Beer Blogs läsare utmärkelsen "Årets ölpersonlighet; Någon person som gjort extra mycket för ölet i Sverige under 2008.”

Våren 2011 förärades jag Svenska Ölfrämjandets hedersutmärkelse, deras Guldpin, med följande motivering:

Kunskap, insyn och nyfikenhet är bara några begrepp som genomsyrar Ofiltrerat, en av de tidigaste ölbloggarna. Det är den första som fått ett brett genomslag och är numera ett begrepp i Ölsverige. Magnus Bark är som påläst, nördig och ihärdig, något som med önskvärd tydlighet uppskattas bland ölälskarna i landet. Initierade reportage, öls färgskala, typriktighet, inslag av nysågat virke. Det går helt enkelt inte att komma ifrån att Magnus bidragit till att förstå att öl är så enormt mycket mer äen ett glas på puben

Jag i media

Jag har genom åren blivit intervjuad i  Östgöta Correspondenten, Extra Östergötland, Linköpingsposten och VinVin.

Jag skriver

Jag har skrivit även på andra ställen,  bland annat lite artiklar, notiser och en guide i Svenska Ölfrämjandets tidning Maltesen: Skribentindex.

Dessutom har jag gästbloggat hos Fast Food Lovers om Plopp vs. Center.

Facebook

Mer mummel, kommentarer och länkar kan finnas på min Facebook-sida: http://www.facebook.com/ofiltrerat/

6 kommentarer:

 1. Hallå! Hörde talas om din blogg via ett en artikel från Magasinet Filter och tyckte det lät som ett bra ställe att utveckla mitt nyvunna intresse för öl. Och efter en snabb överblick av de du har skrivit på sistone så verkar jag inte bli besviken.

  En snabb fråga dock, vad har hänt med din Facebook-grupp? Hade varit trevligt att få se senaste uppdateringarna via Facebook så att jag inte riskerar att missa framtida uppdateringar.

  Ser i alla fall fram emot att få stifta bekantskap mer med dig och dina tankar om öl via din texter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   tack för berömmet.

   Facebook-länkimporten i Facebook verkar fungera som den ska. Du kanske har någon inställning som blockerar inlägg som görs med hjälp av applikationen Networkedblogs?

   Radera
  2. Såg nu via ett annat inlägg att Facebook blockerar användare som är under 25 år, när det kommer till alkohol i Sverige. Eftersom jag fyller 24 år det här året så fungerar därför inte din Facebook grupp för mig :(

   Jag får helt enkelt gå direkt till källan och läsa direkt på bloggen. Det ska nog fungera bra det också :)

   Radera
 2. Hej Magnus! Tack för en ball och bra blogg! Ser att du skrivit lite om närproducerad öl och recenserat eko-öl. Vi håller på med ett projekt om närproducerad mat och skulle gärna vilja länka till dig på vår site om det är okej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet. Det är bara att länka på!

   Radera
 3. Bar City Central på vasagatan 46 i stockholm, kör Pilsner Urquell Ofiltrerad året om. Utöver det har de en ca 100 ölsorter.

  SvaraRadera