2008-11-21

Skebo Bruksöl

I onsdags var jag förbi puben The Black Lion Inn i Norrköping. Mer om det besöket senare, men nu till den öl jag avslutade kvällen med: Bruksöl, en engelsk bitter/best bitter på 4,7% från Skebo Bruksbryggeri. Hm, smart idé att ha en blogg som sin hemsida.

Färgen är varmt orange-guld, vätskan är något grumlig. Det fingertjocka gulaktiga skummet lämnar ett fint flor på glaset.

Dofter är bitter med lite trä, smörkola och fruktig humle.

Smaken är bitter på ett brittiskt sätt, men med mer humlesmaker än vad som är vanligt på öarna. Toner av färsk frukt och bilvax. Mjöl och en balanserad brödig sötma med lite smörkola. Eftersmaken är friskt medelbitter med smaker av mjöl, deg, honung och småkakor.

Kolsyran är lite starkare än vad jag egentligen hade önskat. Osäker om det berodde på ölen eller upphällningen dock. Vätskan är lätt utan att bli tunn.

Uppriskande och lättdrucken: En riktigt trevlig session bitter. Betyg: 3,9. Tillgänglighet: Finns på utvalda pubar och som lokal vara i Systembolagets butiker i Hallstavik och Norrtälje.

(Bilden är för övrigt snodd från Skebos webbsidor)

3 kommentarer:

 1. Tvivlar på det men har det nån gång funnits skeboöl på sb förutom som privatimport?

  SvaraRadera
 2. Jag har några olika öl från Skebo på restaurangen där jag jobbar, bruksölen är nog min favorit från bryggeriet (förutom portern förstås).

  /Fredrik

  SvaraRadera
 3. Osten: Jag har inte set någon i alla fall. Tvivlar på att de just nu har kapaciteten för det.

  SvaraRadera