2008-11-19

Det har hänt nåt

Så står man där igen med 27 flaskor öl (varav 26 julöl) och undrar hur det gick till. När man ska dricka dem och var man ska förvara dem innan dess.

Ingen Jämtlands eller Oppigårds idag, de hade butiken inte beställt. Men det ordnar sig nog.

Och så en intressant nyhet för er som inte läser bloggkommentarer:

Nögne Ö och Dugge har bryggt en öl tillsammans! En Sahti! :) Med strandmalört, massa honung och två enbuskar! 11% blev detta gotteöl på, som kommer till Sverige hyfsat snart.

Marc Schuterman, Brill

14 kommentarer:

 1. Marc Schulman, Marc Schuterman

  SvaraRadera
 2. Själv blev det bara en Dugges Rudolf och en Solstice d'hiver till att börja med. Hämtade ut en Oak Aged Yeti som jag beställt också. Lär väl bli någon Jämtlands, God Jul och lite annat senare :)

  SvaraRadera
 3. Marc Schulman HAHAHAHA....

  SvaraRadera
 4. Schulman!!! HAHAHAHa.. veckans bästa.

  SvaraRadera
 5. Jag ber om ursäkt för att ha stavat namnet fel. Det är nu ändrat.

  SvaraRadera
 6. Lite off-topic men,
  Ratebeer är uppe igen!
  Har verkligen fått abstinens...
  Tycker inte om beeradvocates struktur lika mycket.

  SvaraRadera
 7. Strandmalört?? Den är ju fridlyst, ajabaja. Men den biten gjordes kanske i Norge.

  SvaraRadera
 8. En liten fråga för er som kanske kan det här. Såg att de i min butik (Tornby, Link) hade lite mitt-i-månaden nyheter inne, enligt hemsidan. Men när jag var där verkade ingen av dem finnas till. Nu var jag ju där specifikt för julöl så jag bråkade inte, men var kan de ha gömt flaskorna? Är det något man ska fråga efter så de kommer med dem från lagret eller är det någons beställning som av misstag kommit upp på hemsidan. Tacksam för hjälp.

  /DH

  SvaraRadera
 9. Fråga på någon som jobbar där, har själv gjort så ett par gånger med beställningsvaror.

  Mycket bra funktion finns på svenskaölfrämjandets hemsida om hur man snabbt kan se vilka beställningsöl som finns inne på olika ställen!

  SvaraRadera
 10. Antar att man får göra det, men är ändå lite ohyfsat av dem tycker jag. Gömma undan öl sådär...

  /DH

  SvaraRadera
 11. Jag vet, eftersom jag var en av de som beställde nämnda varor. :-)

  Istället för att få hem efterfrågat antal fick de istället hela kollin (p.g.a. felbeställning fick jag veta idag).

  Jag var och hämtade mina flaskor Re Ale Extra samt Twin Sisters igår och då berättade man att man hade fler mitt-i-månaden-nyheter på lagret. Valde dock att avstå från fler då utbudet för närvarande är minst sagt stort.

  Att de inte hamnade på hyllorna direkt beror förmodligen på att man inte helt hade rett ut allt kring vem som beställt vad och hur många... För att understryka förvirringen kan nämnas att jag idag fick meddelande om att jag kunde hämta ut varorna som jag hämtade ut igår. Julhetsen har drabbat Tornby-butiken! :-)

  Annars vill jag påstå att tumregeln är att alltid fråga personalen vid liknande situationer. Jag har mer än en gång gjort fynd som hämtats ute på lagret. Att reda ut alla om och men och kansken kring detta skulle dock kräva än mer textutrymme, så jag stannar här.

  SvaraRadera
 12. Låter fint. Då kanske jag plockar en yeti när jag är där nästa gång, om den finns kvar vill säga ;)

  Tackar

  /DH

  SvaraRadera
 13. Nögne och Dugges öl låter rätt spännande!!

  SvaraRadera
 14. ''Kommer till Sverige''?
  Till krogar då får man anta,då inte bolaget har kylskåp.
  Sahti på alko står i kylskåp.

  SvaraRadera