2008-11-03

Borta i tankar

För er som inte har tillgång till min Outlook-kalender kan jag berätta att jag är några dagar i Budapest, Ungern för jobbets räkning.

Budapest gillar, liksom Sydafrika, ljus lager. Fast här smakar den faktiskt något till skillnad mot det afrikanska blasket. Men eftersom det här är mitt tredje besök i den trevliga och trygga staden så... Jag har ju druckit och recenserat de öl som är lätta att få tag på. Har också bevisat de två Belgisak pubarna.

Jag funderar visserligen att åka långt ut till de yttersta förorterna i morgon för att hitta bryggeripuben "Mister Sörhaz". Men... vi får se.

Man kan dock inte klaga på priserna: Jag gick just förbi en dygentrunt-öppen pytteliten pub och beställde en halvliter Arany Ászok på fat. Priset inklusive 10% dricks? 11 SEK. Undrar hur mycket man skulle dricka om man bodde här nere? Eller skulle man tröttna fort och ta tåget till Prag (det tar ungefär 7 timmar med tåg dit härifrån) ?

Och så ser jag att ratebeer.com åter stängt ner sin site på grund av mask-angrepp. Trist, även om jag bara använder den i andra hand.

Till på köptet missar jag idag nyhetssläppet på Systembolaget. Men det kommer ju julöl också...

5 kommentarer:

 1. Budapest? Då tycker jag du glömmer ölet för några sekunder och frossar i enastående dessertviner istället!! :)

  SvaraRadera
 2. Hörru. Om du inte varit på restaurang "Sir Lancelot" så ska du gå dit. Ojojoj säger jag. Himla mysig medeltida restaurang, när vi var där var det gycklare, livemusik, svärdsfäktning, teater, fakirer, eldslukare, "starke mannen" ja ALLT! Dessutom är de medeltida faten helt makalösa, glöm inte kameran!

  SvaraRadera
 3. Riktigt trist att de verkar ha stora problem med RateBeer. Jävla hackers, kan de inte ge sig på nåt annat istället. Surt om alla ens ratings försvinner.

  SvaraRadera
 4. marc: Tack, men jag dricker inte vin. Annat än möjligen som glögg.

  dempa: Låter trevligt, men inget jag har tid med den här vändan.

  SvaraRadera
 5. Just hemkommen från en tur till bla. Ungern så kan jag rapportera om ytterligare trevliga ölställen i Budapest:
  - En bar på Tölgyfa u.12 på Buda-sidan nära Margit-bron serverar fyra öl från Osterbräu i Domony, en ljus lager, en röd lager och en svart lager. Därutöven en lager smaksatt med ingefära och honung-

  - En bar på Veres-Pálné u.4-6 (nära Vaci ut) serverera en välgjord ljus lager fråm ett annat Osterbräu, i Fót - en by i Budapests nordöstra utkanter.

  Och marc, man kan ju kombinera öl och Ungerska dessertviner. Serforrás i Miskolc brygger en kraftig röd öl med Tokaji Aszu-extrakt i. Den fås bå bättre öl-barer runtom i Miskolc, bla. på Szin Terrasz. Måste nog säga att det är den mest intressanta ölen i Ungern jag provat.

  För övrigt finns det minst 4 bryggeripubbar i Miskolc och dess direkta omgvivningar.

  SvaraRadera