2008-11-24

The Black Lion Inn IIII onsdags var jag och sambon tillbaka på Norrköpingspuben The Black Lion Inn, jag har skrivit lite om mitt förra besök här.

Att titta på hemsidan var inspirerande i sig: Inget nonsens, bara matsedeln med maträtterna och förslag på passande öl. Bara det är värt hurrarop och massornas hyllningar!

Mer folk i matsalen än i restaurangen, men mycket behaglig stämning överallt. Lagom nivå på bakgrundsmusiken, bra åttiotalslåtar urskildes! Bläddrade i Guardian Weekly, det verkar jag inte heller vara den förste att göra.

Vi satte oss och menyer kom in. En separat och aktuell ölmeny, bravo! Servitörerna gjorde båda ett utmärkt arbete.

Maten då? Jag valde, lite överraskande för mig själv, köttfritt. Jag valde också de i menyn rekommenderade ölen till rätterna:

Krämig hummersoppa. Bryggmästarens Pilsner på fat (lite av ett husöl). En aningen oväntad kombination, men den fungerade bra: Den friska bitterheten gifte sig väl med skaldjuret och grädden.

Gyllenstekt havskatt med primörer och stekt potatis. Maredsous 6, också det på fat. Varför valde jag havskatten? Jag tror mest att det var nyfikenhet. Det var en modig och nytänkande kombination med drycken, men även här strålade smakerna samman på ett förträffligt vis. Den lilla salladen var även den läcker med primörkänsla i november.

Just ölkombinationerna imponerade stort på mig: Det är helt klart att någon haft kunskap och mod och verkligen provat smakerna mot varandra. Högt betyg! Häftigt också att krogen har ett eget kalkglas.

Efter maten tog Caroline kaffe och jag, efter råd från servitören, en Skebo Bruksöl, upphälld på bra vis och öl upp till kanten. Precis som det ska vara.

På vägen ut frågade jag lite om menyns real ale och fick bra svar om varför det inte fanns just nu (leveransproblem, både med utrustning och första batchen öl) och vad som var på gång. Det ser jag fram emot!

2 kommentarer:

  1. Undrar om jag bara haft otur, men har nu provat både svärdfisken, oxfilén samt hamburgertallriken, utan att bli nöjd eller belåten med någon utav dem. Bland annat väldigt tråkiga/dassiga tillbehör som såg ut att ha väntat en god eftermiddag på skärbrädan innan de landat på min tallrik. Inte så att det smakat äckligt, men inte alls så gott som det skulle kunna varit. Menyn är ju väldigt snitsig och förväntningarna kanske höjs i och med detta!? Dock mitt favorithak i Nkpg, ölen är ju bra och plocktallriken underbar! Men men, får kanske ge sig på ett försök till.. Det kan ju vara så att dem haft ett par dåliga kvällar!?

    SvaraRadera
  2. Var där och käkade fish and chips, smakade bra MEN två små fiskbitar med mängder chips för 126 kr kändes väl dyrt.Men annars är det ett bra hak med bästa ölutbudet i Peking.

    SvaraRadera