2008-11-25

The return of the Lager Lad

Åter på Systembolaget - sambon skulle ha en låda rödvin. Så jag gick och glodde om de fått in några fler julöl. Det hade de; Great Divide Hibernation Ale i nya flaskan, Jämtlands Julöl och Ölands Julefröjd.

Samtidigt står en man en liten bit ifrån med kundkorgen fullproppad med Singha och Miller Genuine Draft. Han fingrar lite på en flaska Hell. Hans SO kommer förbi med sin korg full med alkoläsk. Mannen visar upp flaskan med orden "Kolla, en öl för tjutre spänn. Skulle jag aldrig köpa, den tar ju slut på tre sekunder den med!".

Då vaknade min inre ölsnobb. Fast jag sa inget... Även om jag kom ju att tänka på den här reklamen.

13 kommentarer:

 1. Haha hur ofta upplever man inte det scenariot på systembolaget? Ölnazisten i mig vaknar varje gång.

  SvaraRadera
 2. Mja, det där känner man igen. Liksom, någon tycker att 20 kronor är dyrt för en öl, samtidigt som man tittar ner i den egna korgen där det ligger en 5-6 öl för minst 50 spänn styck ;)

  SvaraRadera
 3. Haha! Jag känner igen mig så väl. Man står där och väljer öl, 98% av alla runt om går omkring med ljus, tråkig lager.

  SvaraRadera
 4. ....dessutom var det en rent imbecill kommentar i sak. Jo eftersom både Singha och miller är dyrare än Hell om vi, som brukligt, tittar på hur mycket man får betala för en liter av respektive öl.

  SvaraRadera
 5. haha! jadu.. vilka stolpskott det finns.. men i början var man ju en syndare själv..

  SvaraRadera
 6. Folk får förstås köpa vad de vill, men det trista och tragiska är att så många inte fattar vad de går miste om. Är det inte kul med variation, ibland dricka något som smakar något?

  SvaraRadera
 7. Jag vill här påpeka att Singha, innan de bytte recept (?) och gjorde den 5% i stället för 6%, var en alldeles lysande session-lager, och en av mina absoluta favoriter. Men nu var det förstås femprocentsstyggelsen han hade i korgen, så ja - stone the blasphemer!

  SvaraRadera
 8. fast man får väl, ölnörd eller inte, hålla med om att hans kommentar va ganska kul - tre sekunder! -

  SvaraRadera
 9. Jag tycker man brukar se och höra mycket roligt på bolaget. Är man där när folk slutar jobbet brukar det ju vara fullt med gubbar i arbetsbyxor, ofta bärandes på en platta, ropandes grabbiga saker till varandra över halva butiken. Det roliga är när man ser någon fullastad med ljus lager som strosar förbi alehyllan och tar EN flaska med någon halvmörk engelsman. Det kallar jag experimentlusta ;)

  Som jag brukar säga till oinvigda:
  "Du det är bara ljust i de där va?"

  "Ja..."

  "Ska du inte följa med till aaallllehyllan?"

  Personal: "Greger..."

  Senare
  "Ska du inte ha en påse?"

  "Nej, jag har inget att dölja"

  Hoppas någon kopplade :)

  /DH

  SvaraRadera
 10. hehe

  - Har ni fått in några nya amerikanare i belgisk klosterstil?

  - Nej, inte sen lunch.

  SvaraRadera
 11. Haha, jag hade förmodligen skrattat röven av mig om jag hade hört honom. Och försökt smyga ner något riktigt brutalt i korgen när han inte såg på.

  SvaraRadera
 12. Nån gång har det väl hänt att man köper fem öl, när nån annan köper en platta, och betalar mer... Nästan så man skäms.

  > DH och Chimpy: Hehe.

  SvaraRadera