2008-11-01

Söderbärke MikroÖlFestival - 5 Guldskum

Inget blask!

För första gången skulle det delas ut ett pris under Söderbärke Mikro Öl Festival, en tjusig glasskulptur och titeln "Guldskummet". Processen för att få fram vinnaren redovisades, men jag minns bara det ungefärligt som att varje bryggeri fått ställa upp med en öl. En jury gjorde en lista på en cirka 10 öl. Publiken fick också vara med att rösta, de fick välja mellan dessa öl.

Viss kritik framkom när jag pratade med besökarna om detta; var det rätt att blanda fatöl och flasköl? Varför just dessa öl? Var det rätt att rösta även om man inte provat alla ölen på listan?

Jag tvekade om jag skulle rösta, men till slut kryssade jag för den öl på listan som jag druckit och tyckt bäst om: Nils Oscar Coffee Stout.

På senheten presenterades så vinnaren. Till slut hade det stått lika mellan två öl, och då hade publikens röster fått högre vikt. Vinnaren blev Skebo Bruksöl från Skebo Bruksbryggeri. Jag har inte recenserat den, men druckit den ett par gånger och kan bara hålla med - det är en riktigt trevlig bitter. Kul att ett så pass nygtt bryggeri visar framfötterna dessutom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar