2012-12-05

Sigtuna Prince Of Darkness Black IPA

Ju mer jag planerar, ju mindre blir det som jag planerat.

Först tänkte jag att jag i kväll skulle fortsätta med Herslev-lådan.

Sedan, efter att ha fastnat i ett antal snödrivor på väg hem, kom jag fram till att när jag väl kom hem så skulle jag hälla i mig en winter warmer.

Så när jag kom hem så hittade jag ingen sådan i skafferiet. Det fick bli en svart IPA i stället.

Sigtuna Prince Of Darknes Black IPA är skapad av Mattias Hammenlind och brygd av Sigtuna Brygghus. Alkoholhalten är 8 %.

Färgen är mörkt, mörkt brun (100 EBC), vätskan är klar. Det fingertjocka skummet är varmt brunt och kompakt. Det håller sig kvar länge och lämnar en del rester på glaset.

Doften är hårt rostad, söt och gräddig. Sötat svart kaffe och lite nötter. Vass beska, lite lemon-lime och choklad. Tydlig alkoholdoft.

Smaken är besk. Sött gräddiga toner av laktos och kakao. Lite torkad frukt och mörk choklad. Sötman växer och ger en mjukare beska än vad jag tror att det var tänkt. Lite röda bär och choklad-kola. Medelstor kropp. Eftersmaken har fruktigt beska toner, lite svarta vinbär och växande alkohol. Avslutningen är söt med rostad malt och alkohol.

Kolsyran är lätt till medel, de små bubblorna mjuka. Vätskan är något kladdig och torr.

Jo. Ytterligare en ”black IPA” som jag mer tycker är en välhumlad amerikansk stark stout. Inte alls någon dålig sådan, men ändå.

Betyg: 3,28. Tillgänglighet: Systembolagets exklusiva nyheter september 2012 (lagerstatus). Pris: 26:10 för 330 ml. Bäst före: 2013-05-08.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar