2012-12-18

De Klomp 4 år


Igår firade De Klomp 4 år. Tiden går fort.

Det fanns en speciell födelsedagsmeny, men den var lite för sent för mina matvanor.

Så det blev en kvällens husmanskost (nötstek med potatisstomp och gräddsås etc) och till det en Ocean Göteborgsproter som alltid är lika bra (fast kanske lite kall). Passade till maten dessutom.

Dessert i fast form hoppade jag över, i stället blev det ett glas av den suveräna Omnipollo Leon. I och för sig hade jag gärna sett den ännu torrare, men den känns å andra sidan mer balanserad nu. Oerhört lättdrucken!

Sedan blev jag väldigt väldigt tveksam vad jag egentligen skulle dricka. Stod och velade hur länge sedan som helst. Lösningen kom från oväntat håll, jag fick vara med och dela på en Lindemans Gueuze Cuvée René, trevlig och uppfriskande även om jag gärna sätt ännu mer mineraler och syra.


Jag bjöd tillbaka när prinsesstårtan kom in: Tårt-öl är alltid ett knepigt kapitel, speciellt när det inte finns någon engelsk barley wine i kylarna. Alls. Till slut blev det den sötaste kriek som gick att få tag på: Mort Subite Kriek. Den passade faktiskt utmärkt och accentuerade hallonsmakerna i tårtan. Fick också prova en skvätt Westmalle Dubbel, men där tycker jag att tårtans marsipan fick ta överhanden för mycket.

En väldigt trevlig kväll.

1 kommentar: