2012-12-08

Mohawk Philthy Phil's

Bild: Wicked Wine.
Lunchen idag blev lite annorlunda.

Det blev brunch på Texas Longhorn, och då passade jag på att beställa en flaska av den öl som Mohawk Brewing gjort åt restaurangkedjan: Philthy Phil's, en amerkansk pale ale på 5,4 %. Själva bryggningen sker hos De Proef i Belgien.

Distributören och varumärkesägaren Wicked Wine skriver så här om ölet:
Basen är Pilsnermalt som kryddats med Munich, ljus karamell- och Biscuitmalt. Ölet får beska och smak av tysk humle. Sedan har en blandning av amerikanska humlesorter används vid slutet av koket för aromen. Slutligen är det torrhumlat med Simcoe för en extra kick i avslutningen.
Den klara vätskan är mörkare guldfärgad (9 EBC). Det stora skummet är varmvitt och kompakt. Det sjunker ner längsamt och lämnar stora rester på glaset.

Doften domineras av en kraftig amerikansk humleton, framför allt grapefrukt. Den är halvsöt och beskan är stor.

Smaken är även den humlecentrerad. Grapefrukt, apelsinskal, limejuice. Frisk. Lätt till medium kropp. Lätt sötma, mängder av karamell. Fast malten håller sig i bakgrunden. Lite blommor. Besk balanserad eftersmak, rena toner. Långt slut med bra beska och grapefrukt.

Kolsyran är frisk, de små bubblorna är kortlivade. Medelmjuk vätska.

Ensam är det en duglig öl, men den blir lite enahanda och lite för rakt på sak. Men tillsammans med en korg  Carne Casada Bontaña satt den som en smäck.

Betyg: 3,7. Tillgänglighet: På Texas Longhorn samt Systembolagets beställningssortiment. Pris: 64:00 för 330 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar