2012-12-28

Celt Nadolig Rare

Andra ölen jag dricker från Wales-bryggeriet Celt Experience (den första var folkalen Iron-Age, recension) är den första som komit till Systembolaget: Nadloig Rare. Det är en walesisk pale ale på 5 %.

Färgen är mässing (15 EBC), vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är gul-beige. Det sjunker långsamt och lämnar en hel del rester efter sig.

Doften är mild. Lite pale ale-malt, torkade blommor och eningar av jord.

Smaken är… den känns trött på något sätt. Ganska kraftig beska för stilen som efter en stund blir något vass, kanske till och med syrlig. Någon sötma från malten, som åter känns trött och dammig. Medelstor kropp. Eftersmaken är besk, närmast som en engelsk IPA, lite alkohol och torkade frukter. Avslutningen har en citronlik beska och en aning läder.

Kolsyran är medel till stark, de medelstora bubblorna något vassa. Vätskan är medelmjuk.

Jag vet inte, det är något gammalt och instängt över den här. Kan det vara så att den lokala humle de använt inte är så lämpad för den humle-filtrering (hop rocket?) som etiketten pratar om. Den känns mest som en oinspirerad engelsk IPA som fått ligga för mycket.

Recension #1.800. Akta er tickers, snart är jag ikapp!

Betyg: 2,28. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga sortiment julen 2012 (lagerstatus). Pris: 23:70 för 400 ml. Bäst före: 01 12 13.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar