2012-12-09

Indslev Svane Hevede

Så tar jag då fram den fjärde av fem öl från Indslev Bryggeri-mixpacket med veteöl: Det blir en klassisk hefeweizen på 4,9 %; Svane Hvede.

Färgen är guld-orange (10 EBC), vätskan grumlig även om det var en del jobb att få loss jästen från flaskans botten. Det tre fingrar höga skummet är kompakt och varmvitt. Det sjunker sakta ner utan att lämna några rester på glaset. 

Doften är kryddig och något syrlig med lite alkohol och en hel del söta matbrödstoner. Kryddnejlikor, kryddpeppar och en aning muskotnöt. Mogna äpplen och fruktgodis.

Smaken är lite tjock med en småtung sötma. Kryddor och aningar av plast. Lite rostade nötiga toner. Syrliga deg-toner och en lätt fruktig beska. Medelstor kropp. Eftersmaken är halvsöt med växande smaker av mogna bananer och bananskal. Instängd sötma och frukt-sylt i slutet.

Kolsyran är medelstor, bubblorna är medelstora, många och mjuka. Vätskan är något kladdig.

En rätt så okej hefeweizen, men jag misstänker att den är snäppet bättre när den är busfärsk. Om flaskorna i fempacket har samma hållbarhet är det här den äldsta i gänget.

Betyg: 2,98. Tillgänglighet: Systemlagets exklusiva lansering september 2012 (lagerstatus). Pris: 26:00 (medelpris för 5 flaskor i mixpacket). Bäst före: 04.07.2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar