2011-04-01

Mohawk Black IPA Easter Edition säljstoppad


Mohawk Black IPA Easter Edition från Mohawk Brewing / Wicked Wine har säljstoppats på Systembolaget.

Enligt Mattias Grane på Wicked Wine (via Facebook till Allt om öl) beror det på ”Något fel på torrhumlingen i första batchen. Planerad säljstart i nästa vecka. Gott om tid till påsk!”

Allt om öl skriver mer här.

Senare tillägg: Det här är vad Systembolagets presstjänst svarar om det hela:
Leverantören har beslutat detta [att dra tillbaka varan] utifrån att de inte är riktigt nöjda med produkten ur ett sensoriskt perspektiv.

Mohawk Black kommer inom kort att vara tillbaka på hyllorna.

10 kommentarer:

 1. Hahaha, så jävla dåliga! Är så jävla trött på deras förbannade skitprodukter som ändå ständigt tar sig in på bolaget.

  SvaraRadera
 2. Skall man komma med kritik, som inte verkar speciellt vederhäftig, så bör man åtminstone vara så ärlig så man vågar stå för det. Det är lätt att gömma sig bakom "anonym".

  Hälsninagr,
  Anders S i Göteborg

  SvaraRadera
 3. Men då får de väl ha en smula cred för att de själva drar i nödbromsen?

  SvaraRadera
 4. Anonym:

  Det var systembolaget som stoppade den, inte dom själva.

  SvaraRadera
 5. Jag är också ganska trött på Mohawk. Kanske har jag fått dåliga flaskor gång på gång, men Mohawk har ännu inte imponerat. Deras Extra-IPA var god, där hade jag nog flask-tur. Barley Winen drack jag vid två tillfällen och blev nästan ledsen så besviken jag blev. Där anser jag att vi blev rånade på en bra svensk Barley Wine. Förutsatt att det var någon annan som skickade in offert på Barley Wine. Samma sak gäller Blizzarden. Två flaskor köpta på olika ställen, båda var undermåliga. Övriga har varit "acceptabla", men jämfört med allt annat fantastiskt som kommit på bolaget ligger de under medel. Och ifall mitt screen-name gör mig för "anonym" så heter jag Martin Lindström, Malmö-bo. ;)

  SvaraRadera
 6. Recepten i sig på ölen tycker jag nog inte är det stora problemet det ligger mer i att Sigtuna inte riktigt har levererat

  SvaraRadera
 7. Gurra: Du säger att recepten verkar okej men inte brygderna. Hur har du bildat dig den uppfattningen?

  Tony i Nynäshamn

  SvaraRadera
 8. @Anonyma Göran: Inte enligt Systembolaget, som jag skriver om nu.

  SvaraRadera
 9. Kan faktiskt inte göra annat än att hålla med "Stouter".. Du säger allt vad jag vill ha sagt.. Tack för att du skriver orden ur mitt tangentbord! :)

  SvaraRadera
 10. Ser att ölen finns i lager på en del System i alla fall.

  ///Gustaf

  SvaraRadera