2011-04-12

Spendrups Brutal Brewing Cheap Thrills

I det fasta släppet för någon vecka sedan kom Spendrups nya underetikett Brutal Brewing med sin första öl, Cheap Thrills. Det är en ljus eurolager på 4,6%.

Färgen är ljust gul (6 EBC), vätskan är klar. Det tre fingrar höga skummet är luftigt och ljust varmvitt. Massor av tjocka skumrester blir kvar på glaset när det sjunker ner.

Den lätta doften har toner av spannmål, en lite unken/avslagen ton och en aning metall.

Smaken är söt och unken. Aningar av gammalt vitt bröd och bitter/syrliga kemikalier. En torr mjölig smak i eftersmaken så väl som en längsamt växande metallisk/kemisk beska och en maltig sylighet som lite påminner om porter. Avslutningen är unken med en tung sötma.

Kolsyran är mild, bubblorna medelstora. Ölen blir förbluffande fort avslagen. Vätskan är lätt.

Cheap: Yes.
Thrilling: No.

Det finns flera alkoholpolitiska och inköpspolitiska aspekter i den här ölen, men jag överlämnar den diskussionen till Darren på BeerSweeden. Jag tycker ungefär som honom, men han beskriver det så mycket bättre.

Betyg: 1,95. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment, lanserad 1 april 2011. Pris:7:90 (inklusive 1:00 pant). Bäst före: 23.MAR.12.

Bild: Spendrups.

8 kommentarer:

 1. Sheep beer for sheep people? ;-)

  SvaraRadera
 2. Var kom fåren in i bilden?

  SvaraRadera
 3. cheap thrill

  noun

  something that is exciting but does not give real satisfaction

  Dvs. lite som att äta en påse chips

  SvaraRadera
 4. Sven-David Svensson15 april 2011 kl. 20:22

  Ett av de sämsta ölen från Spendrups.
  Vad har hänt med detta bryggeri?
  Ett riktigt botten napp. Inget återköp. Det får 1,2 poäng från mig
  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera
 5. Mycket gott öl. Testade det eftersom det var så billigt och åt pommes med souvlakit till. Det var himmelskt gott med ölet till. Tyvärr köpte jag bara en (eftersom jag skulle testa den) och nästa öl jag öppnade var en Pripps 7,2% men den var alldeles för besk och resten av den himmelska upplevelsen var tyvärr förstörd. Har nu köpt fler Cheap Thrills och ska dricka och äta gott.

  SvaraRadera
 6. Härligt gräsklipparöl med stor och smakrik skumkrona och sommrig smak av honung.

  SvaraRadera
 7. En fantastiskt bra ljust lager och bolagets mest prisvärda öl, alla kategorier! Ingen jättedistinkt smak men ändå långt ifrån blaskigt. Passar perfekt under sommarhalvåret men fungerar året om!

  SvaraRadera