2011-04-21

Notiser XLVII

Mina öl sommaren 2007.

Tidigare i veckan utträdde Sigtuna Brygghus ur föreningen Sveriges Småbryggerier. Idag meddelar även Dugges Ale och Porterbryggeri att de utträder. Läs hela utträdesbrevet hos BeerSweden.

För att citera en vän: ”Hoppas det växer något nytt och bra ur detta.”

= = =

Det är vår och småbryggerierna står som spön i backen! Skånehill Gårdsbryggeri i Kvidinge har startat igång lite försiktigt med två lättöl; en ljus lager och en pale ale.

Nu nedlagda Ölands Gårdsbryggeri startade på samma sätt, och jag minns faktiskt deras lättöl som det bästa de gjorde.

= = =

Enligt en notis i Norran kommer ett mikrobryggeri att startas i Skelleftehamn under kommande sommar. Kallholmens Maltbryggeri blir namnet.

= = =

Även i Stockholmsområdet ska det startas bryggeri: Södra Maltfabruken. Utöver byggbilder på Facebook och Twitter har jag inte hittat mycket information om dem mer än att det kommer att ligga i Haninge. Det verkar som om de kommer att börja brygga inom någon månad.

= = =

Tycker du att jag ligger långt före att presentera nyheterna på Systembolaget? Schnille och Schmak har på sin nyhetslista tagit det hela till en närmast manisk nivå, och det dröjer säkert inte länge innan de är inne på 2012…

= = =

Distriktsmästarna och hållarna av det nordbrittiska rekordet i ölhype, BrewDog, har skapat en öl för det kommande brittiska prinsbröllopet. Det är en IPA på 7,5% vid namn Royal Virility Performance, och bland ingredienserna märks ”Ört-Viagra”och choklad.

Ack ja.

3 kommentarer:

 1. Trevligt med ett bryggeri i Haninge. Hoppas det blir ett som producerar riktigt god öl. Vet du om det finns någon Podcast som handlar om Öl på svenska? Jag lyssnar på ett par från Amerika men har inte hittat någon härifrån// Malt

  SvaraRadera
 2. Tack, det var fint sagt!

  Daniel L Gruneau
  Schnille och Schmak

  SvaraRadera
 3. Vill man se mer av Södra Maltfabriken så arrangerar Barrel Tales en resa dit 18 juni. Det blir besök i bryggeriet, mat och självklart ölprovning!

  //Oscar
  www.ölresor.se
  info@olresor.se

  Barrel Tales AB

  SvaraRadera