2011-04-17

Ambar Especial

Om man tittar tillbaka på Systembolagets lanseringsplan för det fasta släppet april 2011 så ser man bland annat
Lager flaska internationell (…-5,9%), BAS, 250 ml, Addera mindre förpackning
Och mindre förpackningar blev det, två på måttliga 25 cl. Den ena av dem kommer från importören Great Brands, som under våren försökt hypa den så mycket det gått via Facebook: Ambar Especial. Det är en ljus råfruktslager (majs) på 4,5% från spanska La Zaragozana S.A.

Doften är maltig med medel-söta toner. Lite beska i bakgrunden. Ren, men samtidigt lite enkel.

Färgen är ljust gul (5 EBC), vätskan är klar. Det fingertjocka skummet är vitt, det sjunker sakta ner utan att lämna några skumrester på glaset.

Smaken är ren och lätt med lite maltig sötma och en knappt märkbar beska. Eftersmaken är lätt med lite beska, en svag aning svavel och lite sött spannmål.

Kolsyran är medel till stark; de små bubblorna är kortlivade i munnen. Vätskan är något mjuk i munnen.

En rätt standardmässig lätt råfruktslager. Troligen en jättebra törstsläckare när det är varmt ute, jag kan också tänka mig att den lätta smaken och lilla flaskan funkar prima till diverse plock-middagar och andra förommarbjudningar.

Betyg: 2,98. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment (lanserad april 2011). Pris: 8:90 för 250 ml. Bäst före: 24 02 2012

3 kommentarer:

  1. jag förstår inte meningen med sån här öl på så liten flaska.

    SvaraRadera
  2. @Dempa: Nja, men jag försökte hitta ett användningsområde. Att ha den här på 25 cl samtidigt som exemepelvis Mohawk Extra IPA ligger på halvliter känns bara fel. Den senare har den förpackningen eftersom den annars skulle bli för dyr för den offertrundan.

    SvaraRadera
  3. Bastuöl kanske? man hinner nog dricka upp den innan den blir varm.

    SvaraRadera