2011-04-10

Linköping Beer Expo - II fredagen


Jag försökte gå omkring på Beer Expo som en vanlig människa så mycket jag bara kunde. Fredagkvällen är mest ett gytter av intryck och stress. Det jag mest minns är de vänliga människor som kom fram och berömde Ofiltrerat (jag bar en pikétröja med loggan på). Kul att få se ansikten bakom kommentarerna, och tack igen för berömmet.

En liten skvätt Bat out of Hell provades, det är en stark svart sak som bryggts tillsammans av De Molen och Flying Dog. Tja, svart och starkt. Jag blir med åren allt mindre intresserad av de här stilarna. Dock var kombinationen av Flying Dog Gonzo och en tryffel baserad på samma öl från Jolla en fantastisk smakexplosion!

Jolla hade för övrigt ett eget stånd med diverse ölbaserade choklad- och tryffelbitar samt ost som alla var riktiga läckerbitar.

I Brewdogs monter provades Punk IPA i den nya versionen på burk – i praktiken en helt ny öl med lägre alkoholhalt och ny humling. Här snackar vi en riktig sommaröl som borde vara obligatorisk till den välkryddade grillade köttbiten!

Mer lokalt var det här första gången Linköpingsbryggeriet Roel Brewery visade upp sin öl. Jag provade deras tjeckiska pils redan i vintras, och den här batchen var klart bättre, men det finns lite kvar att jobba på. Det är ju inte den lättaste stilen de gett sig in på…

Hos Ängö Kvartersbryggeri fanns en ny pale ale som bryggts för krogen Saliga Munken i Norrköping. En helt okej törstsläckare!

I samma brittiska stil hittades den mycket goda Linköpings Pale Ale hos Bishops Arms, bryggd hos Eskilstuna Ölkultur. Bakom montern fanns också en av bryggarna som vänligt svarade på alla frågor.

Vad mer? En hel del, men det är mest en sörja av minnesfragment i mitt huvud. De får stanna där.

2 kommentarer:

  1. @BeerSwedenDarren: Good to see you too!

    I'm a bit disappointed, though. BeerSwedenTrev isn't invisible as the rumours says. He is merely a bit transparent.

    SvaraRadera