2011-04-24

Horse & Hound 4

När två läsare oberoende av varandra samma vecka skickar mail och undrar saker så kallar jag det ”folkstorm”. Och gör som jag blir tillsagd. I alla fall om det gäller att kolla läget för en kommande ölkrog i Linköping.

Så i förmiddags träffade jag krögare Richard för att gå runt i blivande The Horse & Hound och småprata lite. Det har hänt en del sedan jag var där senast, 30 januari (länk)!På baksidan var det ett stort hål för inkommande ledningar. Det här hade som väntat tagit mer tid än väntat: Hålet ligger 20 meter från den medeltida huvudgatan i Linköping, så en arkeolog måste övervaka arbetet. Jag frågade inte, men jag tror inte de hittat något intressant.


Här står vi ungefär mitt emellan ingången och bardisken. Längs väggen syns en gång, en ändring i planerna. Ursprungligen skulle en handikapp-ingång skapas vid Apotekaregatan. Men det visade sig att den nödvändiga rampen skulle bli en oacceptabel förändring av fasaden. Så i stället blir den ingången högre upp på Storgatan där köksingången var tänkt att vara.

I stålkonstruktionen i taket kommer en flådig belysning att byggas. På väggen syns också ett av de tre öppningsbara fönstren så man får lite kontakt med gatan glassiga sommardagar. Någon uteservering är inte aktuell, men man vet aldrig vad som händer i framtiden.


Det här fotot är taget i hörnet av den långa bardisken. Fönstren vetter mot Apotekaregatan. Fönstren åt det hållet kommer för övrigt att bli frostade. Väggen bakom baren kommer att fyllas med ölkylar. Två beer engines för real ale och fyra fusk-handtag blir det i hörnet av baren.

De som varit på systerkrogen Black Lion Inn i Norrköping ser att taket i barlokalen kommer att bli annorlunda: I stället för de brittiskt… ehhh… brittiska takplattorna kommer det här att bli ett rostrött (den här bilden stämmer inte helt med verkligheten) målat tak: Det finns helt enkelt inte plats för ett byggt undertak.


Här står jag med ryggen mot Apotekaregatan och tittar mot Storgatan. Till höger dörren till matsalen – som går att skärma av helt från baren –som kommer att gå under namnet The Church. Detta eftersom fastigheten heter Abboten 4. Eller nåt.


Nu är vi inne i matsalen. Det stora fönstret ut mot gården kommer att få ett tonat glas, man jag tror man skulle kunna titta ut. De från England importerade dörrarna kommer att hamna på toaletterna. Jag fick i samband med detta en utläggning av Richard vad han tyckte om elektroniska lås på toaletter.


Köksregionerna. Eller själva köket, faktiskt. Golvet var väldigt nylagt. Stort och luftigt, i alla fall än. Rakt fram blir det ett rum för kylar och frysar. Till vänster en gång och bakom den baren. Just nu ser det ut att bli mycket tomutrymmen i hörn och gångar, men vi insåg båda att det är ett övergående problem.


Det blivande kylrummet. Kanske inte det intressantaste i krogen, men nu har ni sett hur det ser ut i alla fall.


Nä, ut till baren med oss. Här står jag åter med Storgatan framåt och Apotekaregatan till vänster. Den öppna spisen lite till höger om mitten är murad på plats. Soffan till vänster kommer att bli över 20 meter lång och klädd i äkta läder och uppenbart Richards stolthet i krogen. Till vänster om spisen kommer det att bli ett stort runt bord med rund soffa kring, och redan nu kan man ana att det kommer att bli en populär plats för det större gänget.

Vad mer? Öppningsdatum? Som det ser ut nu gäller ”sista veckan i maj”.

1 kommentar:

  1. Kul med lite reportage och bilder från den lokala ölscenen! Fortsätt det du är bäst på!

    SvaraRadera