2010-07-25

Reserapport Stockholm - torsdag


Jodå, jag och frugan har varit ett par dygn i Stockholm.

I torsdag eftermiddags tittade vi in till Mosebacke där de med hjälp från Oliver Twist öppnat en kiosk där de säljer finfin öl under namnet Mosbacke Special Brews. Det var fortfarande varmt då, och en del folk satt vid borden redan vid fyra. Jag tog en Sigtuna Red Ale, mest för att jag missat ett antal chanser att recensera den under sommaren. Caroline tog en Flensburger Weizen, vilken svalkade bra i den fuktiga värmen. Det verkade vara något mindre problem med kylarna – det var en tunn skiva av is i flaskan.


Senare under kvällen hamnade vi på den tjeckiska Krogen Soldaten Švejk som ju är en gammal institution i Stockholms ölvärld, men som jag aldrig besökt. Det var mindre folk än jag väntat mig och vi tog ett bord vid baren. Veckans specialöl var Svijany Rytír som jag återkommer till. Utöver det åts en oväntat mesig ost- och ölkorvstallrik (länk) och dracks god vältempererad tjeckisk öl: Primátor Polotmavý och Bernard Cerne. Priserna var bra (omkring 57:00 för en halvliter) och stämningen var mycket trevlig. Jag kommer säkert att återkomma dit när de i höst åter börjar sälja opastöriserad pilsner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar