2010-07-16

Birra Moretti

Häromveckan hade vi säsongsavslutning på jobbet. Efter pistolskytte blev det buffé på kallskuret, och de som inte som jag tagit bilen till evenemanget fanns det öl. Av internhumoristiska skäl var en av ölen den italienska lagern Birra Moretti, som görs av Birra Moretti, vilka ägs av Heineken. Ölen är en ljus råfruktslager (bryggd med majs) på 4,6%.

De vänliga arrangörerna stack åt mig en flaska av den här eftersom jag inte recenserat den tidigare.

Färgen är ljust guld, det lilla vita skummet sjunker fort utan att lämna några rester på glaset.

Doften är mild och maltig med en viss sötma, aningar av kokta grönsaker och en kemisk lätt beska. Den är inte speciellt fräsch.

Smaken är väldigt lätt, för att inte säga blaskig. Lite söt malt… Ingen kropp alls, men väl lite konstgjorda beska smaker i bakgrunden. Svaga smaker av bröd i eftersmaken.

Kolsyran är medelstark; bubblorna är friska. Vätskan är lätt.

Tja… Visserligen är det varmt här i kväll, men det behöver nog vara ännu varmare för att den här riktigt ska komma till sin rätt?

Betyg: 2,35. Tillgänglighet: Systembolagets beställningssortiment. Pris: 37:10 för 660 ml (beställes i kollin à 15 flaskor).

2 kommentarer:

 1. Den ölpimplande farbrorn på Breznak-flaskorna ser enormt mycket mer sympatisk ut än den skurkaktige moretti-farbrorn.

  Jag har annars druckit den här ca tio gånger på olika italienska restauranger där den har varit standard, och jag tycker att den har funkat okej till pasta och pizza - även om jag inte kommer ihåg något speciellt smakintryck.

  SvaraRadera
 2. Då jag är barnsligt förtjust i röd öl, föredrar jag Moretti La Rossa.
  De skriver att det är en dubbelbock, men vete tjyvingen.
  Ingen riktig kioskvältare enl. både Ratebeer och BeerAdvocate,
  men riktig trevlig till pastan. Och så fin färg.
  Finns på välsorterade pizzerior.

  SvaraRadera