2010-07-20

Haandbryggeriet Norwegian Wood

Ännu en bortglömd öl: Norwegian Wood från norska Haandbryggeriet. Det är en rököl med enbär på 6,5%.

Jag köpte den här flaskan när den kom på Systembolaget i november 2009 och så blev den bara stående. Å andra sidan köpte jag samma ölsort redan hösten 2007 vid ett besök i London, så jag har redan recenserat (länk) och bloggat (länk) om den. Fast det var batch 66, den här är från nummer 229.

Så, lite snabbt om den här: Färgen är brun, vätskan grumlig. Litet varmt beige skum.

Doften är mustigt rökt, som sån där svart finsk korv. En del beska och trä. Jag kommer lite att tänka på de ganska råa svenska mikrobryggda ale som dök upp i andra halvan av nittiotalet.

Smaken är söt och rökt (lägereld) med en uppfriskande torr beska. Lite tunn, kanske rentav? Len och mjuk med en aning örtkryddig botten. Eftersmaken är rund med en lät sötma, rökt medvurst-rök med lite salt och en lätt amerikansk humle-avslutning.

Kolsyran är mjuk och mild, bubblorna stora. Vätskan är närmast tung med viss torrhet (nu låter jag som systembolagets vinbeskrivningar).

Fortfarande an annorlunda öl, kanske det närmsta man kommer en dricku utanför Gotland. Men nog är den värd lite mer än 3,2 som ajg gav den då? Jo. 3,8 eller nåt ligger den nog på nu.

3 kommentarer:

  1. Ha ha börjar lagret tryta och inga nyheter förrens den 1:a aug. Mmm sitter i samma båt, skall precis öppna en imp stout Knark V (Duelund Bryglade). //Nisse666

    SvaraRadera
  2. Ja, tack och lov. Nu hinner man kanske "dricka ifatt"?

    SvaraRadera
  3. ooo Knarken var bra - jag rekommenderar!

    SvaraRadera