2010-07-24

Croocked Moon Summer Breeze

Ibland blir man glad av en liten skrynklig papperslapp!

När jag för några veckor sedan var i Helsingborg besökte jag Bishops Arms inne i stan där jag drack och recenserade en öl. Men så hittade jag aldrig lappen där jag skrivit vad jag tyckte. Detta har jag sedan dess grämt mig lite för.

Men så i torsdags, innan vi skulle åka på nästa resa, hittade jag lappen; den hade hamnat i min necessär.

Lite försenat alltså, kommer nu recensionen av Summer Breeze, en amerikansk pale ale på 4,7% från det relativt nya Köpenhamn-bryggeriet Croocked Moon. Det är tänkt att vara en välhumlad APA som ändå inte ska vara så alkoholstark, utan man ska kunna släcka sommartörsten med den.

Färgen är koppar, vätskan klar. Det fingertjocka skummet är varmvitt.

Doften domineras av humle, framför allt med amerikanska citrus-smaker, söt kola-karamell och torra mineraler. Aningen enkel, kanske?

Smakerna är kraftigare än vad alkoholhalten ger sken av. En hel del amerikansk humle, söta smaker av toffee och fruktgodis. Lite citron och lime i bakgrunden. Stor kropp. Smaken är över huvud taget frisk och fyllig och det är inte utan att jag tänker på North Coast Red Seal Ale. Salt-syrliga toner i eftersmaken som också innehåller en del citron, både -juice och -skal liksom en fin lätt sötma och lite karamellmalt. Det beska slutet räcker länge.

Kolsyran är lätt, de små bubblorna är friska. Vätskan är medelmjuk.

En mycket smaklig och fräsch APA. Jag blir sugen på att prova mer från Croocked Moon!

Betyg: 4. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: Minns inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar