2010-07-10

Ett pressmeddelande om konstiga smaker hos Jämtlands


Hittade just den här pressreleasen från Jämtlands Bryggeri. Även om den publicerats på andra ställen är det nog bra om den syns även här. Den är daterad ”juni 2010”.

Tillfällig störning i Tillverkningsprocessen.

Har ni köpt en öl från Jämtlands Bryggeri med en smak som inte hållit den kvalitet som bryggeriet står för den senaste tiden?

Om så är fallet så beror detta på att vi vid ett bryggningstillfälle råkade ut för en överhettning i vår vörtpanna. Detta har orsakat att några av våra ölsorter från det bryggtillfället inte hållit den kvalitet och smak som vi alltid står för. Detta tekniska fel är något som vi själva inte kunnat förebygga eller kunnat förutse. Den bismak som uppstått i det aktuella fallet uppträder först i samband med att ölet åldras vilket har gjort det svårt att upptäcka i samband med bryggningen. Felet är åtgärdat sedan en tid tillbaka och all öl med bäst före datum 9. -10 eller senare är tillbaks till den ursprungliga kvalitén igen.

Om du har köpt öl med en smak som inte har den kvalitet man kan förvänta sig så rekommenderar vi dig att gå till din Systembolags butik och begära återköp av varan.

Vi vill med denna information beklaga det inträffade och vi hoppas att du som eventuellt råkat ut för detta har fortsatt förtroende för Jämtlands Bryggeri.

Hälsningar

Bryggmästaren

Och, för de som undrar, ölen jag nyss recenserade har bäst före-datum 9-10.

1 kommentar:

  1. Jag var inte tokig! trodde det var något fel på mina smaklökar.Får väl köpa några nya och se om det var den bismaken jag känt.

    SvaraRadera