2012-01-22

Skebo Indira Pale Ale

Jag satt och väntade på att födelsedagsölen skulle kopplas på hos Bishops Arms Folkungagatan. Undrade om de hade någon öl som inte var sådär jättealkoholstarkt, gärna något i brittisk stil. Det hade de: Indira Pale Ale, en engelsk IPA på 6 % från Skebo Bruksbryggeri. Den serverades från fat.

Att det här är deras näst starkaste öl (efter  Grumpy, deras old ale på 7 %) säger något om deras mycket traditionellt brittiska inställning till bryggande.

Färgen är guld, vätskan nästan klar. Litet vitt skum.

Doften domineras av gröna äpplen, rabarber, bananskal. Den är rätt enkel.

Smaken har lite instängda toner av plåster och gröna äpplen. Den är ganska torr och kärv. Lätt höig humle och alkohol i eftersmaken.

Kolsyran är lätt, vätskan medelmjuk.

Jag tyckte inte alls om den här, det kändes som den hade något slags problem. Det känns som om Skebo ska fortsätta att koncentrera sig på bitter.

Betyg: 2,13. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 42:00 för 284 ml.

4 kommentarer:

 1. Ouch. Det lät inte bra. Jag upplevde den inte alls så illa. Det var iof det första jag drack, med andan lätt i halsen, så vi var väl på olika nivå där.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte att Indiran var fantastiskt god när den fanns på Vasagatan förra gången. Känner inte alls igen den på beskrivningen. Får väl prova igen.

  SvaraRadera
 3. Jag kollade på RateBeer och såg att de som druckit samma öl på samma ställe samma dag verkar ha tyckt betydligt bättre om den än vad jag gjorde. Men det var så här jag upplevde den, och jag kan ju inte ljuga. Att jag är mycket mer känslig för den här typen av smaker än de flesta är något som jag och ni får leva med.

  SvaraRadera
 4. Du kanske mest hade otur när du drack den; gröna äpple-toner är ju inte så ovanligt om man inte får ett öl som jäser ut ordentligt.

  Själv tycker jag att man ofta hittar liknande felsmaker bland de svenska mikro-ölen. Mohawk, S:t Eriks och Nynäshamn, för att nämna några exempel som jag sprungit på. Ofta känns det också som att det är just utjäsningen som inte riktigt klaffat, snarare än riktiga infektioner av något annat skräp.

  SvaraRadera