2012-01-11

Notiser LXIV

Bild: DJ Spiess. Licens.
Dags för årets första koll på omvärlden.

”Årets första” kan det också mycket väl vara för Vellinge Beer Festival som arrangeras av TWC Dryckesutbildning den 25 februari. Läs mer här. Obligatorisk föranmälan! Och känner jag den där importören rätt kommer det att bli en hel del dansk och tysk öl på festivalen.

= = =

Brekeriet verkar vara på gång att ta fram något slags eget öl. Detaljerna är ännu ganska dimmiga.

= = =

Strömsholms Brygghus har bryggt en specialöl till stockholmskrogen Ardbeg Embassy: Ardbeg Embassys Number One. För er som inte känner igen krognamnet så var namnet fram till nyår Glenfiddich Warehouse no. 68. Jag vet inte så mycket mer om ölet i fråga.

= = =

Humligheter har tittat lite på Systembolagets statistik för ölförsäljningen under 2011: Länk.

= = =

Dagens öl-snackis är den text om ölsnobbism, och hur den positivt och negativt påverkar de amerikanska småbryggerierna, som Dogfish Heads Sam Calagione skrev häromdagen. Mankerbeerblog skriver lite om det och presenterar texten: Länk.

= = =

Gillar du öl? Luriga ledtrådar? Att leta runt i Göteborgsområdet? Då har jag goda nyheter: Hitta Biran har satt igång igen!

= = =

Omnipollo, vars Leon jag inte kan sluta hylla, är på gång med en ny öl. Den här kommer att vara ett samarbete med danska Evil Twin. Via Beer Sweden.

= = =

The Oxford Companion to Beer (stöd bloggen genom att köpa via den länken) är ju en bok med vissa problem. Nu har det startat ett projekt att försöka sammanställa alla korrektioner till ett ställe: OCBeerCommentary. Hittills har det kommit in kommentarer av olika slag och allvarlighetsgrad på nära 10 % av innehållet. Rätt illa, faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar