2012-01-21

Förbättrad service för lokalt producerade och efterfrågade produkter

Systembolaget i Växjö där direktör Gottfrid Åstrand (1866-1924) tittar in genom kassaluckan till kassörskorna Selma Berglund och Anna Lund. Cirka 1916.
Häromdagen fick jag följande pressmeddelande från Systembolaget. Jag tror det är enklast om jag publicerar det som det är.

Förbättrad service för lokalt producerade och efterfrågade produkter 

Kundernas intresse för lokala produkter ökar mer och mer. För att möta denna efterfrågan förbättrar Systembolaget servicen för lokalt producerade och efterfrågade produkter. Förbättringarna lanseras i två steg.
Steg ett (lanseras i slutet av januari)
Vi utökar servicen så att du som kund, på samma sätt som det är möjligt att hitta t ex ekologiska produkter i Systembolagets butiker, lättare kan hitta de lokala produkterna i butiken. Är en produkt lokalt producerad anges det på hyllkantsetiketten. I nuläget kan vi erbjuda våra kunder cirka 300 artiklar från ett 75-tal producenter.
Vi förbättrar även sökbarheten på systembolaget.se för de lokala produkterna så att det blir möjligt att söka dem på samma sätt som att söka på t.ex. franska eller tyska vinregioner. Du finner flertalet av produkterna på systembolaget.se om du väljer Sverige i sökfunktionen och därefter län och kommun. Vet du produktens namn kan du givetvis skriva det i sökrutan och klicka på Sök.
Genom utbildning kring de lokala produkterna förbättras butikspersonalens möjlighet att ge en god rådgivning om produkterna.
Det blir lättare att beställa lokala drycker på tillverkningsstället via den nylanserade funktionen ”Dryckeslistan”. Mer information om hur du använder Dryckeslistan hittar du på systembolaget.se.
Steg två (lanseras under våren)
Kunderna kommer att kunna beställa lokala produkter till valfri butik i hela Sverige. Lanseringen av denna service var inledningsvis tänkt att ske under januari månad men kommer, på grund av tekniska problem med orderflödet, att lanseras under våren.

4 kommentarer:

 1. Så jag kan alltså glömma att beställa lite Södra Maltfabriken nu på måndag den 23e som det var tänkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte tolka den där texten på annat sätt än att det här har tagit längre tid än väntat.

   Radera
 2. Sven-David Svensson24 januari 2012 kl. 08:43

  En av de bästa nyheterna från Systembolaget. Nu blir det att beställa mukroöl från hela landet. Den som väntar på något gottt väntar aldrig för länge.

  SvaraRadera
 3. Hm, jag beställde just 24 st Kallholmen Levande Ale för leverans i en Göteborgsbutik, vilket inte gick sist jag försökte. Inte för att jag klagar... :)

  SvaraRadera