2012-01-16

Notiser LXV

Bild: C-Monster. Licens.

Nu har verkligen ölvärlden vaknat till liv efter julölspaniken i slutet av förra året.

= = =

Linköping Beer Expo fyller på utställarlistan. Svenska Ölfrämjandet kommer att visa upp sig, liksom Sigtuna Brygghus.

Och så blir det en världspremiär: Motala Brygghus kommer för första gången att sälja sin öl kommersiellt på mässan! Jag har hört en del prat om denna förening senaste åren, och ser nu fram mot att få prova deras öl.

Festivalen är 17 mars 2011 och biljetter kan köpas på deras hemsida.

= = =

I Norrköping har krogen Black Lion Inn renoverats under helgerna och inbjuder till nypremiär idag 16 januari 2011. Alla fatöl 39:00 och 30 % på maten (efter 18)  är invigningserbjudandena.

= = =

BrewDog skriver om varför torrhumling är så oekonomiskt: Länk.

= = =

Rockabillybandet Fatboy har skapat en öl tillsammans med Oppigårds Bryggeri och Akkurat. Premiär blir det för denna Fatboy Brown Ale på 5 % i samband med bandets konsert på Akkurat den 4 mars. Det behövs biljett för att komma in, och enda sättet att få tag på dem är via en utlottning på bandets Facebooksida.

= = =

Danska fantombryggaren Evil Twin ska börja sälja sin öl på burk (länk till Beernews).

= = =

Namnet Budweiser har skapat en del komplikationer eftersom det finns ett par välkända öl som båda gör anspråk på namnet. Nu inser jag att det finns ytterligare ett i Tjeckien, Budwieser Bier. Som nyligen köpts upp av AB-InBev som brygger den amerikanska Budweiser. Och mer komplicerat blir det…

Alltid lika välinformerade tjeckiska bloggen Pivní Filosof gör ditt bästa för att reda ut vad som egentligen hänt, men är väl lika undrande om utgången som alla andra: Länk.

= = =

Dagens Mikkeller: I samarbete med Grassroots håller de på att brygga en ny öl med det talande namnet Wheat Is The New Hops, en IPA på 6 % bryggd med vete och delvis jäst med Brettanomyches-jäst. Hade troligen betraktats som konstigt om någon annan gjort det.

= = =

Bloggen Allt Om Öl har nu omorganiserats, omdesignats och blivit webbmagazinet Allt Om Öl.

= = =

Tja, inte illa för en måndagsförmiddag i januari?

3 kommentarer:

  1. inte illa! keep it commin'

    SvaraRadera
  2. Tack för omnämnandet! Men du har inte ändrat i din blogglista ännu, eller?

    SvaraRadera