2012-01-07

Farsons Hopleaf Pale Ale

Dags för sista burken öl från Takes Malta-semester (tack igen!): Hopleaf Pale Ale, en engelsk pale ale på 3,8 % från Simonds Farsons Cisk. Den här bryggs delvis med omältat spannmål.

Guldfärgad (10 EBC) klar vätska. Den fyra fingrar höga skumkronan är ljus-beige och luftig. Den sjunker rätt snabbt och lämnar en hel del fina skumrester på glaset.

Doften är lite unken med massor av bröd och jäsande deg. Lite metallisk beska, lite nötter och en aning av billig gräddkola.

Den medelsöta smaken har en bitter-syrlig ton som får mig att tänka på utspädd citronjuice. En hel del smör/diacetyl. Lätta kemiska beska toner. Lätt kropp. Eftersmaken har en inte allt för stark men ändå kladdig sötma, lite aprikos och carambole-frukt. Aningar av alkohol och lösningsmedel i slutet.

Kolsyran är rätt lätt, de många bubblorna mycket små. Vätskan är lätt och lämnar en lätt torrhet efter sig.

Pale ale-stilens motsvarighet till billig ljus industrilager.

Betyg: 2,03. Tillgänglighet: Köpt på Malta. Pris: Gåva. Bäst före: APR12.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar