2012-01-24

Drick min öl-kvällen


Ett av mina många ölmotton är ”Öl ska drickas, inte lagras!” och jag har känt mig lite dålig på detta under senare år. Det har blivit små vertikaler, starka öl i stora flaskor eller öl som jag helt enkelt inte känt att jag klarat själv liggande i skafferiet.

Efter en hel del uppskjutande verksamhet fick jag i höstas äntligen ändan ur den där vagnen och bjöd in några vänner att hälla i sig min öl. Vi tog det hela hemma hos en av vännerna som har bättre plats än jag.

Det bestämdes till att det skulle bli i lördags. Redan under fredagen tillagade jag en gulasch efter klassiskt ungerskt recept (länk) så att den kunde ligga och dra. Glas och flaskor packades och transporterades under lördagsförmiddagen.

Så samlade vi oss under sen eftermiddag. Som ett slags fördrink intogs ett litet glas Boon Kriek från 2003, som trots sina år på flaska kändes väldigt fräsch med kraftiga toner av körsbärskärnor som nuddade vid marsipan-smaker.

Gulasch intogs, mineralvatten och Unicum ackompanjerade denna tjocka soppa.

Och sedan började vi dricka av den där ölen. Tack vara de begränsade mängderna lyckades jag under kvällen tota ihop 8 recensioner, som jag tänkte utsätta er för de närmsta dagarna.

”En del var fantastiska, andra bra och några rätt kass” är väl något slags lagom intetsägande sammanfattning.

4 kommentarer:

 1. Spännande, det ser jag fram emot!

  SvaraRadera
 2. Man får tacka för tillfället - det var en trevlig kväll med en del storslagen öl!

  SvaraRadera
 3. Ser framemot recensionerna. Känner igen det där med att man sparar på sig en massa öl.

  SvaraRadera
 4. 343 flaskor i källaren. De flesta dock tänkta att sparas. Dock har jag 28 "svarta" öl som borde provas snart.
  /Uffe

  SvaraRadera