2008-12-17

Återklompad

Ikväll blev det plötsligt åter dags att ta sig till De Klomp. Förutom hamburgaren (som väl var sådär) tog jag en Gjutarns bästa bitter från Skebo bruksbryggeri och Three Hearts Källaröl från Krönleins. Båda riktigt riktigt bra (bäst i Sverige?) öl i sina stilar, Best Bitter respektive Zwickel.

Senare tillägg: En flasköl som jag inte druckit förr rekommenderades, men den hanns inte med: Bombardier Satanic Mills från engelska Charles Wells, en porter på 5%. "Massa kaffe" påpekade mannen i baren.

5 kommentarer:

 1. Jag lyckades gå till DeKlomp idag också en timme. När jag såg dig där idag också så trodde jag du varit där alla dagar sedan fredags :-)

  Jag provade Gjutarens bästa bitter (stod det inte Skebo bitter på kranen?). Jag tyckte beskan var mer åt hur jag upplever den i pale ale och inte som jag minns best bitter (någon gång måste jag lära mig beskriva smaker korrekt). Jag har lite svårt för de flesta pale ale (en del går bra) och denna bitter var åt det hållet tyckte jag vilket förvånade mig lite.

  Jag får testa Three Hearts Källaröl nästa gång.

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte riktigt de har koll på exakt vad ölen heter än. Handtextade skyltar, liksom.

  SvaraRadera
 3. Bombardier Satanic Mills är en väldigt trevlig porter, tycker jag. De har den på stamhaket här i Uppsala.

  SvaraRadera
 4. "Bombarider" lät ju betydligt mer spännande än den något tråkiga "Bombardier" iaf! ;)

  SvaraRadera
 5. Gnäll gnäll... Stavningen fixad.

  SvaraRadera