2008-12-23

Lite nytt från BrewDog

Skottlands mest attitydfulla bryggeri borde väl fortfarande vara BrewDog. Och jag hittade just, på olika ställen, lite nyheter från dem:

De som hängt med här på Ofiltrerat ett tag minns hur brittiska alkoholmarknadsföringeetikrådet Portman Group ville ta BrewDog i örat för deras arrogant-sarkastisk-humoristiska texter och namn på ölen. Annars skrev jag om det här. Nu har i alla fall svaret kommit och... Jag citerar:
Surely it des not take eight months and tens of thousands of pounds to figure out the text on the back of the Hop Rocker label was a ‘light hearted description and not meant to be taken literally”. Any person with an IQ higher than that of a garden gnome would come to this conclusion pretty quickly on seeing the product.
De håller tonen uppe i alla fall.

Ölnyheter från dem? Jodå. Danska Mikkeller samarbeter ju med snart sagt varje mikrobryggeri i världen och tillsammans med BrewDog håller de på med en Barleywine: Champagnejäst, singel-humle och ekfatslagring. Läs mer här. Persomligen hade jag väntat mig något ännu mer urflippat. Vilket väl säger en del om dagens ölklimat.

Senare tillägg: Ölen har nu döpts till Devine Rebel.

7 kommentarer:

 1. Passar väl dig eller hur??...lite mindre...

  SvaraRadera
 2. Brewdog känns som ett bryggeri som jag vill gilla, men har inte gillat så mycket av det som jag testat från dom än så länge.

  SvaraRadera
 3. Min polare Mo har jag för mig testade en skum öl: en imperial stout med en massa jordgubbar i. Låter inget vidare kan jag tycka.

  SvaraRadera
 4. dempa: menar du tranbär? isf snackar du om deras "Tokyo" en imperial stout på 12% som inte smakar tranbär direkt, men annars väldigt gott.

  För övrigt har jag också ganska svårt för bryggeriet. Har förutom Tokyo inte provat något riktigt bra ifrån dem.

  SvaraRadera
 5. http://ratebeer.com/beer/brewdog-rake-raspberry-imperial-stout/95792/

  De verkar ha en hallon-imperial nu iaf...

  SvaraRadera
 6. Tycker Punk IPA´n är helt drickbar...

  SvaraRadera
 7. ja, Punk är helt ok. Det var roligt att se att de faktiskt drack den ölen... Punk IPA... i Kanal 9:s "Sjön suger", när de träffade några andra kändisar. Och senare när de satt hos Robert Aschberg och Gert Fylking så stod faktisk Old Rasputin Russian Imperial Stout från North Coast på bordet... :)

  SvaraRadera