2008-12-25

Det stora skrävlarinläggetSå, dags att ogenerat skryta med vad du fått när det gäller ölrelaterade julklappar!

Jag fick en flaska och en bok: En flaska av den franska julölen Saint Landelin Spéciale Noël.

Och så ett efterlängtat exemplar av praktverket En Svensk Ölbok av Örjan Westerlund. Jag fick bläddra lite i boken på Ölmässan i Nacka för några månader sedan. Efter ytterligare bläddrande i går är intrycket oförändrat: Det här är en vacker bok, ett faktaspäckat verk av ren kärlek.

Hur klarade vi oss innan Grenadine Bokförlag?

Senare tillägg: Under annandagen fick jag ytterligare 4 öl; Marstons Old Empire, Morland Old Speckled Hen, Voll-Damm och Primátor Premium Dark. Skoj urval!

3 kommentarer:

 1. Har boken och den är helt klart väldigt trevlig läsning även om den såklart har vissa brister. Det är roliga intervjuer med några av Sveriges kända ölpersonligheter men även med en vanlig flerbarnspappa med förkärlek till Pilsner Urquell.

  Har dock själv en hel hög ölböcker och det där är en av de roligare faktiskt. En personlig favorit är Lager, Ale och Porter av Urban Laurin. :)

  Hoppas det blir mycket god öl såhär i mellandagarna!

  SvaraRadera
 2. Även jag fick "En Svensk ölbok" i julklapp :) Fick även "Öl från hela världen, över 350 klassiksa ölsorter" som jag blivit förtjust i, även om deras selektion av öl inte är klockren :p

  SvaraRadera
 3. Fyra Dugges Rudolf Ren av min bror, i ett olyckligt försök att ge mig lite bra Göteborgsk öl. Fast vi får väl se hur flaskorna mår, de två jag druckit köpta lokalt i Växjö var visserligen syrliga men kändes inte dåliga så.

  SvaraRadera