2008-12-30

Nørrebro Skärgaards Porter - igen


Åter till lagret. I april drack jag Skärgaards Porter från Nørrebro Bryghus, bryggd i samarbete med Nynäshamns Ångbryggeri. Hm, det skulle bli fler sådana samarbeten - blev det så?

Enligt märkningen bryggdes den här flaskan 21 juni 2007, få se om det hänt något med den under de här 1½ åren?

Det första jag noterar när jag hällt upp den är att skummet faller ner till ett pyttigt lock utan några som helst rester på glaset. Färgen är lika svart som förut.

Doften är mer utpräglat söt-syrlig-rostad. Jag kommer att tänka på en soja-baserad grillmarinad, faktiskt. Det är väl honungen?

Jag hade väntat mig en lite mer avrundad och fyllig smak, men icke: Den var snarare lite tunnare än vad min tidigare recension påstår. Mer bitter, torrare och närmast syrlig, framför allt i eftersmaken. Oväntat svag kropp. Inte obehaglig att dricka, men heller inte lika bra som Bombardier-portern jag drack häromdagen. Honungen är helt borta. Lite alkohol och torr rostad malt och en del enkel bitterhet i eftersmaken, lite som en Guinness faktiskt.

Kolsyran är medelstark, små bubblor, vätskan är lätt.

När jag tittade på flaskan innan jag öppnade den noterade jag att den stämplats med bäst-före exakt ett år efter bryggningen (den gick alltså ut i somras). Det förvånade mig lite då, men nu håller jag med; den här vinner inget på lagringen. Betyg någonstans kring 3,3.

1 kommentar:

  1. Den kändes gammal redan när den kom på bolaget...

    SvaraRadera