2008-12-31

Mikkeller-nyhet


Enligt ett nyhetsbrev från danska Mikkeller håller de på med en uppföljare till den läckra kaffestouten Beer Geek Breakfast (recenserad här): Beer Geek Brunch.

Efter ett par experimentbryggningar (med namn som Beer Geek Brunch one-for-one och Beer Geek Brunch Weasel) har de fått fram receptet: Det blir en ännu större imperial stout på 10,6% innehållande den vietnamesiska kaffesorten Cà Phê Chòn, det där kaffet som passerat en magen på en Indisk Palmmård (AKA Luwak).

Release i Danmark och i specialbutiker utanför 7 januari 2008.

Mikkeller (alltså Mikkel Borg Bergsø) verkar ha hur många järn i elden som helst samtidigt. Jag börjar undra hur han hinner/orkar?

Senare tillägg: Här är en halvlång debatt om ölen inklusive en kommentar från Mikkel i slutet: Länk.

4 kommentarer:

 1. Jag och Fredrik (Malt Humle Jäst & Vatten) fick ett smakprov på Beer Geek Brunch Weasel på Ölbutikken för någon vecka sedan. Jag upplevde den som helt underbar! Kommer jag över den blir det så många flaskor som plånboken tillåter och när ölen smakar som denna är plånboken väldigt töjbar :)

  SvaraRadera
 2. Låter gott det där!!!

  SvaraRadera
 3. Du nämner Mikkeller som att de vore ett soloprojekt, men förutom Mikkel så har du ju Kristian Klarup Keller - eller har du hört något om att han inte längre ska vara en av de två som bildar det fantastiskt fyndiga namnet Mikkeller?

  SvaraRadera
 4. Jag instämmer med Weine, detta var en mycket god öl 9/10.

  Dempa: Mikkeller är numera ett solo project, Kristian hoppade av för ett tag sedan.

  /Fredrik

  SvaraRadera