2008-12-25

Ölands Tokens Julefröjd


Ölands Tokens Julefröjd från Ölands Gårdsbryggeri. Öppnar flaskan. Häller upp. Väldigt stora, trötta skumbubblor. Död vätska. Smakar lite...

Surt, unket och rätt äckligt. Nä, den här är infekterad.

Lika tråkigt som vanligt, jag blir faktiskt väldigt irriterad. Tillbaka till Systembolaget med dig!

9 kommentarer:

 1. Råkade också ut för en flaska från den infekterade batchen, kontaktade då bryggaren och han ska sätta in pengar på mitt konto.. lite underligt tillvägagångssätt men det funkar väl.. drack den på fat senare och tyckte om den.

  SvaraRadera
 2. Det funkar rätt dåligt: Huvudanledningen för mig att lämna tillbaka till Systembolaget är att de ska kunna samla statistik om problemen. Något som bryggaren kan vara ointresserad av.

  SvaraRadera
 3. Funderar på att skriva ett speciellt inlägg om detta... jag smakade Tokens men jag tror den var ok, den var väldigt smakrik. Däremot fick jag 2 (två!) Jacobsen Golden Naked som var helt borta (ingen sötma, tunn vätska) och en Meantime Old Smoked Bock (fast den visste vi ju redan om). :(

  SvaraRadera
 4. Tycker det varit väldigt mycket infekterad öl från olika håll nu... är standarden så låg?

  SvaraRadera
 5. Både Duggens och Tokens julöl var infekterade för mig. Orkar dock inte släpa något tillbaka till bolaget då jag bara köpt 2 flaskor av varje. Dugges har ju i a f erkänt att han har problem med infektion men Morgon på ölandsbryggeriet har jag inte sett något sådan info från.

  SvaraRadera
 6. Samma här. Lägg till Meantime * 2 och jag orkar inte räkna hur mycket öl jag slagit ut i slasken denna höst + vinter. Blir till att börja spara kvitton eller helt enkelt välja bort det man inte kan lita på längre. Jag minns inte senast jag slog ut ett dåligt vin så vill man höja kulturstatusen för öl är ju en bra början att göra den drickbar och noga kontrollera utvecklingen kring varje batch som lämnar bryggeriet. Kan absolut inte vara bra för mikroölsverige när detta blir vanligare och vanligare.

  SvaraRadera
 7. Mattias: Du behöver inte kvitto.

  SvaraRadera
 8. Hej,

  Tyvärr har det visat sig att den första eller andra Tokens Julefröjd-batchen på något sätt blivit infekterad. Alltid lika beklagligt och vi kan inte göra annat än att be om ursäkt och uppmana er att ta med flaskorna tillbaka till Systembolaget för att få pengarna tillbaka.

  De andra Tokens Julefröjd-batcherna ska vara bra.

  Hälsningar,
  Marc Schuterman
  Brill & Co

  SvaraRadera
 9. Jo, borde ha gått tillbaka med den men det vart inte så av någon anledning, hade också en dålig Dugges Rudolf.. det var någon mer också, minns inte nu.

  Lite trist kombination det här "lyxproblemet" att det finns/funnits så mycket att köpa på Systembolaget på sistone och så att man häller ut en massa av det.

  SvaraRadera