2008-12-02

Julklappstips: Glas?

Ölglas. Det kan man ju handla. Åbro har ett postordersortiment till rätt låga priser, exempelvis.

Eller hos Sejdelshoppen. De meddelar nu att de har 10% i julrabatt på sortimentet.

5 kommentarer:

 1. Utrymmesbristen i köksskåpen är ju den värsta fienden.
  Var på en rundtur bland de belgiska trappistklostren för en vecka sedan ungefär, vilket finns lätt dokumenterat på vår blogg. Vi hämtade förstås med oss litet öl, men glas köpte vi faktiskt inte. Av förståeliga skäl då vi reste med flyg. Och inte vet jag om lusten att ha glas med märkestryck är så stor egentligen.
  Till öl använder vi faktiskt mest rejäla vinglas på rätt hög fot.

  SvaraRadera
 2. På tal om julklapp ja... Förra året önskade min pappa sig lagringsbara viner. Eftersom jag kan föga om det området, funderar jag på att ge honom en rolig öl. Inte för att jag vet vad han gillar (han dricker oftast svensk och dansk pilsner och jag har sett honom dricka engelsk ale och bitter ett par gånger på sin höjd), men det vore om inte annat en rolig sak för mig att ge bort.

  Hittills har jag funderat på en Thomas Hardy (för lagringens skull) eller möjligtvis Mikkellers Fra Til. Men det är kanske att utmana honom för mycket? Vad är ditt tips?

  SvaraRadera
 3. Alex: Svårt att svara på generellt. En väldigt grovt tillyxad regel är att starka öl håller sig bättre än svaga, mörka bättre än ljusa och maltiga bättre än humle-centrerade. Fast jag är egentligen inget bra på lagringstips.

  Ett tips kan vara att kolla efter öl med årgången noterad på etiketten...

  SvaraRadera
 4. Ölglas med rätt märkestryck är som att lägga upp mat snyggt. Det blir helt enkelt inte godare men det blir mer tilltalande.

  Det bästa ölglaset är annars provsmakningsglas där aromen kommer till sin rätt.

  SvaraRadera
 5. Vilka öl som gillar lagring har jag någorlunda koll på. Däremot vet jag inte om dessa är sådant som skulle falla honom i smaken, som Thomas Hardy till exempel. Vore ju synd på en god öl...

  SvaraRadera