2008-12-02

Grebbestad Granit blir Original


Enligt ett färskt pressmeddelande kommer Grebbestad Granit att byta namn till Grebbestad Original samtidigt som etiketten ändras. Grebbestad Bryggeri kommenterar detta:

Tack vare guldmedaljen på Stockholm Beer Festival 2008 var det läge att byta namn på Grebbestad Granit till Grebbestad Original. Att ha en egen ölsort med Original i namnet visar på tradition och lokal förankring. Med guldmedaljen på etiketten framkommer en helt ny trovärdighet. Tillsammans med den typiska Bohuskusten som syns på etiketten är det ingen tvekan om att detta är Bohusläns stolthet och nya original. På den nya etiketten blickar vi ut mot den bohuslänska horisonten och där finner man den rätta känslan. För att förstärka imagen ytterligare placerades guldmedaljen som Original vann på Stockholm Beer Festival 2008 centralt på etiketten. Tillsammans med humleblom, korn och den karaktäristiska kopparpannan som återfinns i bryggeriet tydliggjordes det genuina hantverket.

8 kommentarer:

 1. Gamla etiketten var lätt snyggare.

  SvaraRadera
 2. Jag brukar försöka låta på att gnälla om att allt var bättre och snyggare förr, men tyvärr, den där etiketten skulle skrämma bort ölnörden i mig - det ser ut som en makrolager.

  Och förresten, namnet? Grebbestads Original är ansjoviskryddad sillfilé i min värld. Men för all del en mycket god sådan.

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Äntligen har dom tagit bort den gamla etiketten med det "oljiga" vattnet och guldmedaljen är dom helt klart värda.

  SvaraRadera
 4. Fråga Grebbestad vem det är som brygger deras produkter idag. Dom själva eller Åbro i Vimmerby? Enligt ihärdiga rykten så står Åbro för en stor del av prduktionen idag.

  SvaraRadera
 5. All öl som säljs på systemet bryggs och tappas på vårat Bryggeri i Grebbestad.

  Mvh Ola

  SvaraRadera
 6. Även dom billiga burkar Granit som ibland kan ses ute på marknaden? Visste inte att Ni kunde tappa burk på Grebbestad...

  SvaraRadera
 7. Det var den förre ägaren som köpte in burk på prov, men det var 4 år sedan och de finns inte kvar.

  Mvh Ola

  SvaraRadera
 8. Mitt nye svenske favoritt øl er blitt original

  SvaraRadera