2008-12-13

Fredagkväll på De Klomp

Så var då krogen äntligen öppen. Jag var inte där från början eftersom jag bevistade en liten mysig julfest med 2.300 av mina kollegor, men kring halv tio tittade jag in och såg att De Klomp var välfyllt med gäster, varav det visade sig att jag kände en hel del.

Servicen var lite ovan, men de gjorde sitt bästa.

Så vad göra annat än att beställa in en öl? Jag tittade på fatkranarna och valde en Nils Oscar India Ale (0,4 l för 46:00). Lika god som vanligt.

Efter att ha pratat med lite löst folk i närheten så insåg jag att deras Nils Oscar Coffee Stout höll på att ta slut. Flaskvarianten, men bättre än ingenting (56:00).

Gick runt några varv i lokalen, kände, tittade, lyssnade. I hörnen fanns en rejäl mängd ölfat dolda bakom draperier, väntandes på att fat-hissen ska installeras. Det känns lite märkligt att gå omkring i den möblerade lokalen med gäster efter att ha upplevt den som en byggarbetsplats. Jag ångrar att jag inte tog bilder på den gamla inredningen när jag hade chansen.

Jag bestämde mig sedan för att titta igenom flasksortimentet. En del jag inte sett förut (Kwak på storflaska verkade gå åt i en rasande takt), däribland en tysk dunkel: Den notoriskt svårstavade Weihenstephaner Tradition (67:00 för 0,5 l). Inte dum alls, faktiskt.

Sedan dök Take åter upp och vi pratade lite om inredning och akustik och lite av varje. Det ska bli väldigt spännande att se hur De Klomp kommer att fungera.

Idag fick jag också ett nyhetsbrev med öppettiderna: Må-To 16-?, Fr-Lö 14-01, Sö 14-22.

Observera att nu på måndag och tisdag (15-16 december) är det stängt för installation av ölfat-hiss.

4 kommentarer:

 1. Är det här i framtiden vi ska ha fester sådär lagom Ofiltrerat? =)

  SvaraRadera
 2. Gjorde fynd på annan blogg.
  Någon ungdomlig partyprisse kallad
  Tobi:
  http://tobi.blogg.se/2008/december/fredag-i-limpan.html

  "Vi gjorde även ett stopp på nya puben De Klomp och konstaterade att alla i lokalen var datanördar."

  Huv'et på spiken!

  SvaraRadera
 3. Mats B: Det stämmer inte! Det fanns en trava SF-nördar i ett hörn.
  ...

  ...

  Okej då.

  SvaraRadera
 4. Fast nästan alla av SF-nördarna är också datornördar...

  SvaraRadera