2008-12-20

Left Hand Twin Sisters

"Kan vi inte dricka något från Left Hand?" undrade sambon. Jag sa inte emot, utan fick plötsliga problem med om jag skulle välja Chainsaw Ale eller Twin Sisters.

Det blev det senare. En DIPA är ju sällan fel såhär på decemberkvällen. Batch-kod 12-2009.

Färgen är guld-orange, vätskan klar. Det fingertjocka benvita skummet lämnar mycket flor.

Doften är full av humle: grapefrukt och balanserande sötma. Mildare än väntat från stilen.

Smaken innehåller en hel del humle och sötma, som det ska vara: Grapefrukt och honung i massor. Tung i malten, men ändå inte den humleexplosion som jag hoppats på. Eftersmaken är medelbitter med honung och sötmandel samt en aning metall och kola.

Kolsyran är medelstark, bubblorna är även de medelstora. Vätskan är len och aningen tjock.

Jag är lite besviken. Det här är en bra öl, men inte alls det jag hoppats på. Inte ölens fel, men det blir så ibland. Betyg: 3,6. Tillgänglighet: Nyhet i november 2008, cirka 40 flaskor finns idag kvar uttspridda i landet.

3 kommentarer:

  1. Håller med, jag var inte heller helt nöjd. Lite för maltig för mig, och liksom lite... trött?

    SvaraRadera
  2. Jag drack Twin Sisters på Stockholms Öl- och whiskymässa tidigare i år och jag tyckte den var rätt ok. Jag tycker ju iofs om Left Hand, så jag kanske inte var helt objektiv. Jag kommer dock inte ihåg hur många andra sorter jag provsmakat innan.

    SvaraRadera
  3. Jag gillade aprikoserna... och allt annat i ölet. Köpte två till igår. Nu finns det snart 30-talet kvar... ;)

    SvaraRadera