2012-03-01

Inför Linköpings Beer Expo


17 mars 2012 är inte långt borta. Då är det åter dags för Linköpings största ölhändelse: Festivalen Beer Expo.


I år genomförs mässan som två pass på lördagen: 12-17 och 18-23. Nytt för i år är att festivalen flyttar till Tornet på promenadavstånd från järnvägen och resecentrum. Nytt är också att hardcore-mässbesökarna som går på båda passen kan koppla av och äta en bit mat i restaurangen under timman som mässan är stängd. Smidigt!

På hemsidan håller allt fler utställare på att lägga upp listor över de öl man kommer att erbjuda. Något att studera för den som är lagd åt det hållet.

I utställarlistan hittar vi åter Närke Kulturbryggeri, som många saknade 2011. Bland de nya utställarna ser jag exempelvis importören Alambic och Motala Brygghus, som har publik premiär på festivalen. Liksom Doorstep Brew, ett Danmarksbaserat företag som äntligen plockat upp idén om prenumerationslådor med öl, något som funnits ett bra tag i vinvälden.

Fast man ska inte glömma de utställare som troget varit med från början heller.

Det kommer att bli bra.

Är jag insyltad i det här då? Ja, det är jag. Jag håller en ölprovning vars tema varit önskat tidigare. En provning varje pass. Den presenteras såhär på hemsidan:
Svenska mikrobryggerier
Följ med på historien om den svenska mikrobryggeriexpolsionen.
1988 fanns i Sverige drygt sex starköls-bryggerier i Sverige. Idag är de över 50. Provningsledare Magnus Bark gör nedslag i historien, berättar om bryggarna, företagen och ölen. Allt ackompanjerat en handfull handplockade svenska mikrobryggda öl.

Antal öl: 7
Pris: 200 kr, går att boka online
Jo, nytt för i år kan man beställa biljetter till mässan och flera av provningarna (bland annat mina) i förväg: Länk.

Det senaste jag hörde var att mer än hälften av platserna på båda mina provningar bokats, så det kan vara en bra idé att klicka sig till biljetter om du vill höra mig strö fakta och anekdoter kring mig. Öllistan har vi jobbat på ända sedan i november, så det kommer att bli något speciellt.

2 kommentarer:

 1. Har bokat för mig och sambon till ditt kvälls pass..... Några ledtrådar om vad vi kommer få smaka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar hålla på sånt innan, bara för att jag själv tycker att det är kul.

   Men det kommer att bli öl som varit något slags milstolpar för svensk öl de senaste 20 åren. Tyvärr har vi fått ta bort en del öl jag önskat eftersom de inte går att få tag på just nu. Men det har blivit en bra lista med öl som några kanske druckit, andra inte druckit.

   Radera