2012-03-21

Rebel Originál Premium

Andra ölen som specialimporterats åt mig: Rebel Originál Premium, en tjeckisk ljus lager på 4,8 % från Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod.

Färgen ljust guld (6 EBC), vätskan klar. Det fina vita skummet är kompakt och rätt högt, det sjunker sakta och lämnar en del rester på glaset.

Doften är unken och obehaglig: Fiskrens, ostädade akvarier och möglande bröd.

Smaken är ungefär likadan: Gammalt fiskrens, sunkiga akvarier, lervälling och ruttnande hö.

Kolsyran är medelstark, bubblorna något trötta. Vätskan är medel-lätt.

Den här ölen har bäst-före-datum satt till idag. Enligt bryggeriets hemsida är den tappad 90 dagar tidigare. Jag kan inte begripa hur den blivit så här obehaglig efter denna korta tid. Detta är den den lägst betygsatta öl hittills av de 1.632 jag skrivit ner. Jag spottade ut det mesta.

Betyg: 1,28. Tillgänglighet: Köpt i Tjeckien. Pris: Cirka 5:00 SEK. Bäst före: 21 03 12 (brygd 90 dagar dessförinnan).

2 kommentarer:

 1. Det var konstigt. Jag har fått den hemlevererad ett par gånger och då har den hållit god klass.

  / John Rebel

  SvaraRadera
 2. Ojoj, jag har längtat efter några recensioner på Tjeckiskt, och så kommer detta!

  Jag är sedan sju månader bosatt i Prag och är nog nästan lika galen i öl som dig! Att jag talar språket hyfsat har också gjort att jag har lite inblick i kulturen. Det kan vara lite svårt att hitta bra, ovanliga ölsorter i vanliga småbutiker, oftast är de "mindre" sorterna man hittar de stora bolagens skräpöl, milt uttryckt.

  Jag skulle vilja se recensioner på öl från mina favoritbryggare! jag tror verkligen också att Du skulle få en mer nyanserad bild av tjeckisk bryggarkonst, det är verkligen mer än bara "smörkolalager". Med gott samvete kan jag också säga att den godaste weissen jag druckit var här, samt kanske top 3 pale ale.

  Jag skäms över att du behövde testa det där, och hoppas att du kommer att hitta rätt i den tjeckiska öldjungeln framöver. Lycka till i fortsättningen med din grymma blogg!

  SvaraRadera