2012-03-12

Kettle Chips Sweet Chili & Sour Cream + dip


Jag fick mail för en tid sedan. En reklambyrå undrade om jag villa ha lite potatischips. Det ville jag, och påpekade att bland Kettle Chips-sorterna tyckte jag att den tillfälliga sorten med Sweet Chili verkade intressantast.

Så någon tid därefter fick jag åka till postterminalen och hämta ut ett väldigt lätt paket. Som innehöll två påsar friterade potatisskivor och lite reklampapper.

Den ena påsen var den jag önskat. Sweet Chili & Sour Cream, en tillfällig smaksättning.

Chipsen? Jodå. De har samma grundsmak som de andra, det är lite åt solrosolje-hållet och gatuköks-fritös. Som ju är gott, i alla fall i små mängder. Över det finns den numera klassiska thailändska sweet-chili-såsen, fast kanske lite hetare än vad som är vanligt. Av gräddfilen märks kanske lite laktos-sötma. Det finns också en hel del lök och lite vitlök i bakgrunden.

Jag har svagt för mig att Estrella haft en finräfflad variant på samma koncept, men då (givetvis) utan chilihetta och betydligt sötare. Men det är några år sedan. Jag vet inte så noga, jag har försökt dra ner på den här sortens kolhydrater för att kunna dricka öl i stället. 

Nå, de här chipsen är goda, och jag skulle inte ha något mot att hacka i mig en mindre påse tillsammans med en brittisk IPA, eller en stram APA.

Här kunde recensionen vara över, om det inte varit så att det följde med lite dip-recept i kartongen. Med argumentet att hemlagat är godare så övertygades jag att blanda ihop ett eget kladd som skulle passa just de här chipsen.

Gräddfil, sweet chilli och koriander 

375g
2 st
2 st
200g
200g
25g
Inlagd paprika
Plommontomater
Röd chili
Gräddfil
Crème Fraiche
Färsk korinader
Salt och nymalen peppar
Dela chilin och avlägsna kärnorna. Dela sedan plommontomaterna i fyra delar. Finfördela paprika, chili och tomat i en mixer. Lägg i en skål och tillsätt gräddfil och crème fraiche och rör ihop. Krydda med havssalt och nymald svartpeppar.  Addera den färska, hackade koriandern och kyl väl. Servera med en skål KETTLE® Chips Sweet Chili & Sour Cream.

Det blev gott. Fast jag tog torkad koriander i stället för färsk. Och jag är inte helt säker på att den som skapat receptet tänkte på samma svenska/slaviska paprikasallad som fanns på ICA (i receptet nämndes ”Cherry peppers” som alternativ).

Ett tips är att försöka få bort vätskan ur den röda grönsaksmixen innan den blandas med resten, annars blir det lite rinnigt första dygnet.

Det finns chilihetta i dipen, men den smakar i ärlighets namn mer paprikasallad än sweet chili. Smaken i dipen är så kraftfull att chipssmaken helt försvinner, man anar möjligen lite oljiga toner. Annorlunda och tydligare smaker än pås-dipsåserna i alla fall.

De skickade ytterligare en påse chips. Återkommer om den.

Bilder: Kettle Chips.

1 kommentar:

  1. Helt klart det bästa chipsmärket som säljs i Sverige (i vanliga butiker) för tillfället. Synd (eller snarare tur) att de skall vara så förbaskat dyra så man drar sig för att köpa dem.

    SvaraRadera