2012-03-09

Systembolagets avlistningar öl april 2012


Följande öl eller förpackningar kommer att försvinna helt ur Systembolagets sortiment den 31 mars 2012.
Såväl Eriksberg som Punk IPA kommer att finnas kvar i flaska.

Personligen tycker jag det är synd att inte Punk IPA kom ut i butikerna, jag tror den skulle sålt bra om den bara fått chansen.

Som vanligt tackar jag Systembolagets avdelning för Sortiment och analys för listan.

10 kommentarer:

 1. Tråkigt med Punk IPAn på burk, jag dricker mycket hellre den från burk än flaska :(

  SvaraRadera
 2. Men skämtar du med mig????

  Jag satt nyss och tänkte på sommaren, undrade om jag skulle köpa 2 eller 3 lock Punk IPA bara för mig själv. KATASTROF!

  SvaraRadera
 3. Lite konstigt med PUNK IPA och burken. Jag trodde detta skulle slå. I USA är burk starkt växande. Vem har inte drömt om en burklinje. Detta kanske gör att man vaknar upp ur den drömmen. Synd!

  SvaraRadera
 4. Problemt med PUNK på burk har väl varit att den i princip inte funnits i några butiker (jag har iaf inte sett den) utan måste beställas, och då blir steget för stort för de flesta konsumenter när de lika gärna kan ta en flaska från hyllan...

  SvaraRadera
 5. Problemet är när man beställer den så fick iaf jag ett meddelande från bolagspersonalen att den ingår i det ordinarie sortimentet så den får du inte beställa. Dessutom är den i en högre modul än den vi har tillåtelse att ha så vi kan inte ta hem den. Då gav jag upp och har inte försökt beställa den sedan dess.

  Tänkte dock att jag skulle försöka beställa den till sommaren för den var inte spå dum när jag drack den på burk i Skottland. Den är ju mer lättransporterad.

  (fast flasköl den ju inte :)).

  SvaraRadera
 6. Sven-David Svensson9 mars 2012 kl. 17:23

  Tråkigt att Einbecker Ur-Bock Hell försvinner. Einbeckers öl tillhör mina tyska favoriter. Falcon samt Zeunerts kommer jag inte att sakna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får passa på och hamstra medan tid är.

   Radera
 7. Jag har vid något tillfälle fått fellevererat då jag beställt Punk IPA på burk, då den haft samma produktnummer som flaskan. Tyvärr. Ytterst störande då en tänkt sig finöl på burk till fjälls och istället fått konka på tunga flaskor...

  SvaraRadera
 8. Jag håller med Sven och kommer sakna Einbecker Ur-Bock. Bättre tysk matöl finns inte. /mattias

  SvaraRadera
 9. Det är för jävligt att den försvinner ur sortiment. Oerhört smidig att frakta och dricka ur. Här måste Sysnedbolaget tänka om.

  SvaraRadera