2012-03-24

Kettle Chips Sea Salt With Crushed Black Pepper


Andra påsen chips jag fick för en tid sedan (den första skrev jag om här) är  Sea Salt With Crushed Black Pepper från Kettle Chips.

Ingen dipp den här gången, bara chipsen.

Och ni som köpt någon påse från Kettle vet ungefär vilken grundsmak som väntar: Det är lite lika neutralt söt smak som i de svenska chipsen, smaken här är snarare mer fokuserad på det friterade. Inbillning eller inte, men jag tycker nästan att jag kan känna solrosoljan som de kokats i. Ganska mycket potatis i smaken faktiskt.

Över det så en mild och inte helt jämn smak av nymald svartpeppar.

Och… Ja, det är det. Det är ingen komplex smak direkt; man får det som står på påsen. Salt och peppar. För de som gillar det är det nog gott, men jag tycker det blir lite tradigt efter några chips. Inte heller den AIPA jag nu dricker påverkar smaken speciellt mycket.

Jag är inte så jätteimponerad, men för er som älskar svartpeppar så är det nog bra. Och som omväxling till alla chips som smakar sourcream (vilket jag, likt experten Xtian på Fast Food Lovers, är rätt trött på) i någon variant så är det väl okej.

Bonustext: Kettle Chips, eller Kettlemade som jag är rätt säker på att de hette då, har jag en viss nostalgisk anknytning till. Det var nämligen de chips (i små påsar) som till och från fanns på studentstället Ryds Herrgård som jag bevistade en hel del under nittiotalets andra halva. Med riktig tur fanns de i salt & vinäger-varianten. Den påsen och ett par pints John Bull Bitter för 18:00 så kunde man  vara rätt så nöjd med livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar