2011-10-19

Notiser LVIII

Jag har numera titeln Pooh-Bah på Beer Advocate.
Under en tid har danska Mikkeller letat efter att lämpligt bryggeri som kan brygga hans öl i USA. Mikkel själv hävdar att potentialen är enorm, minst 1 miljon liter om året. Nu har han, enligt Beerticker.dk bestämt sig för att samarbeta med Drake's Brewing som ligger i närheten av San Fransisco.

= = =

BrewDog har gett upp planerna på att bygga ett nytt bryggeri i Pottorton, trots två års hårt arbete tror de att de inte skulle kunna få till alla tillstånd förrän om ytterligare två år, och det har de inte tid med. I stället kommer bryggeriet att uppföras i Balmacassie, två mil ytterligare norrut från Aberdeen. Planen är att börjar brygga under oktober 2012, vilket måste ses som väldigt snabbt.

Det nya bryggeriet kommer att ha en initial kapacitet på 10 miljoner liter per år, med en möjlighet att femdubbla produktionen om det skulle behövas. De har också köpt granntomten vilket ger ytterligare möjlighet att växa. Allt byggs så energisnålt och miljövänligt som möjligt.

Craftbeer-puritanerna har redan börjat gnälla om att de därmed kommer att bli för stora och att ölet i framtiden därför kommer att bli själlöst.

Samtidigt presenterade BrewDog planer på att expandera sin pubkedja: Inom kort kommer barer att öppna i Newcastle och Camden, London. Sedan tidigare finns BrewDog Aberdeen, BrewDog Edinburgh och BrewDog Glasgow. Och de verkar titta efter ytterligare lämpliga lokaler.

Läs mer här.

= = =

Portersteken rapporterar att Hembryggar-SM kommer att hållas i Uppsala under pingst, 26 maj 2012 (länk).

= = =

The Brewmasters Table är inte bara en kokbok av Garrett Oliver utan även ett lite hemlighetsfullt projekt vars mål verkar vara att starta ett bryggeri / pub /konstgalleri i Stockholm. Deras Facebook-sida finns här.

= = =

Nøgne Ø presenterade i natt på sin Facebook-sida (länk) ett helt nytt koncept för de som är tveksamma till att börja med hembryggning: Ett komplett kit för att sätta igång. Skillnaden mot de existerande sådana produkterna är storleken: Det här kommer att brygga 4 liter öl på minimal plats. De utlovade också lagom stora satser av råvaror för att kunna klona deras egna öl. Mer information utlovas senare. Jag tycker det låter fantastiskt!

4 kommentarer:

 1. Ska man vara petig så var Stefan/Ölsvammel före mig med att skriva om palts och datum för hembryggar-SM. Och med fortsatt peteri kan man väl påpeka att The Brewmaster's Table väl inte riktigt är en kokbok? Den innehåller ju i alla fall inga recept.

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis öppnar Brewdog Camden helgen EFTER jag varit i London. Kul. Får väl nöja mig med The Kernel och Craft Beer Co.

  SvaraRadera
 3. @Johan: Jag måste verkligen köpa den där boken. Genant.

  SvaraRadera
 4. Sven-David Svensson22 oktober 2011 kl. 08:35

  Det skulle vara kul att ha ett minibryggeri i köket. Tank att kunna brygga sin egen öl. Är det någonsom vet om den finns att köpa i Sverige?

  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera