2011-10-05

Gatz Altbier

Mer klass 5D (Altbier) inköpt på plats i Düsseldorf: Gatz Altbier från Carlsberg-ägda Gatzweiler Brauerei Düsseldorf. Som ligger i Krefeld, någon mil nordväst om själva Düsseldorfs stadskärna. 4,8 %.

Färgen är mörkt bärnsten (24 EBC), vätskan är klar. Det tre fingrar höra skummet är fast, ljust brunt och kompakt. Det sjunker sakta utan att lämna mycket skumrester (som dock blir efter väskan).

Doften är torr och humlig med en maltig rostad ton (choklad). Rena beska toner, aningar av alkohol. Lite torkade blommor/gräs och färskt kött.

Det första som slår mig vad gäller smaken är hur tunn kropp den här ölen har, den påminner mer on en 2,8 än en 4,8 om jag säger så. Annars finns det rostad malt som mest påminner om mjölkchoklad och malt-karameller. Och en beska som är milt metallisk med en aning av hö. Eftersmaken är maltig med lätta toner av mjölkhoklad och torra torkade frukter. Aningar av alkohol och en växande metallisk ton i slutet.

Kolsyran är mild-medium, de många små bubblorna är uppfriskande. Vätskan är medel-torr.

Betyg: 3,23. Tillgänglighet: Köpt i Tyskland. Pris: 0,99 €. Bäst före: 29.03.12.

Tillsammans med smöriga ost-potatischips så fungerar smaken mycket bättre än på egen hand. Något säger mig att den här ölen borde vara kalas till fet köttig mat. Vilket jag hört finns västra Tyskland. Annars är det här en godkänd Altbier; jag har druckit både sämre och bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar